ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τα κόμματα και τα αποκόμματα της κρίσης

Τα κόμματα και τα αποκόμματα της κρίσης Κύριο

12:01 - 21 Ιαν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η πρωτοφανής διαδικασία που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας έχει ονομαστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ «αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού». Οι ευφημισμοί όμως στην παρούσα συγκυρία μάλλον καταδεικνύουν με πολύ πιο θλιβερό τρόπο τον εκφυλισμό.

 

Παρά την αρχική επιδίωξη του Αλέξη Τσίπρα να διασπάσει την ΝΔ μέσω Σκοπίων, το μόνο που έχει συμβεί είναι η διάλυση των μικρότερων κοινοβουλευτικών κομμάτων. 

Και η ανάδειξη των παζαριών κάθε είδους. 

 

Μετά τον Καμμένο και τα «φύγε εσύ, έλα εσύ», που του έχουν προς το παρόν διασφαλίσει τους πέντε βουλευτές και την διατήρηση του status του κοινοβουλευτικού κόμματος, το παζάρι μεταφέρεται με δραματικό τρόπο στο Ποτάμι. 

 

Ο Αμυράς έφυγε, οι βουλευτές του έμειναν τέσσερις. Ακούγεται ότι ο Θεοχαρόπουλος, μετά την διαγραφή του από την ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, συζητεί την συνεργασία με τον Θεοδωράκη. Πλην όμως, δεν φαίνεται να σώζεται η κατάσταση. Γιατί υπάρχει και ο Ψαριανός, ο οποίος όπου να ΄ναι θα αποχωρήσει κι αυτός. 

 

Οπότε, Ποτάμι τέλος.

 

Τα υπόλοιπα στην κάλπη, όπου το κόμματα και τα αποκόμματα της κρίσης και τα πρόσωπα που έπαιξαν ή ήθελαν να παίξουν ρόλο καθοριστικό, θα εισπράξουν τον λογαριασμό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.