ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ηθελαν τον Δανέλλη στην Επιτροπή για τις Πρέσπες. Και η κλήρωση έβγαλε Δανέλλη…

Ηθελαν τον Δανέλλη στην Επιτροπή για τις Πρέσπες. Και η κλήρωση έβγαλε Δανέλλη… Κύριο

09:54 - 22 Ιαν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Οι μεθοδεύσεις και το παρασκήνιο για την διαμόρφωση πλειοψηφικής, φιλοκυβερνητικής σύνθεσης στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας όπου συζητείται η συμφωνία των Πρεσπών, δίνουν την συνέχεια στην κοινοβουλευτική φαρσοκωμωδία των ημερών.

 

 

Αφότου διαλύθηκε το Ποτάμι και διαγράφηκαν βουλευτές από τους ΑΝΕΛ, η σύνθεση της Επιτροπής έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. 

 

Όμως η κυβέρνηση απειλούνταν με απώλεια της πλειοψηφίας στην Επιτροπή και με το ενδεχόμενο να μην εγκριθεί η συμφωνία. Αυτό δεν θα επηρέαζε την έγκρισή της από την ολομέλεια, καθώς ο ρόλος των επιτροπών είναι συμβουλευτικός-γνωμοδοτικός. 

 

Παρά ταύτα, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, απροκάλυπτα εμφανίστηκε στην διάσκεψη των Προέδρων και ανακοίνωσε ότι με δική του απόφαση θα διοριζόταν μέλος της Επιτροπής ο «ανεξάρτητος» Σπύρος Δανέλλης. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες και τελικά αποφασίστηκε να γίνει κλήρωση. 

 

Και, ω του θαύματος, από την κλήρωση ποιος βγήκε; Ο Σπύρος Δανέλλης!

 

Σύμπτωση; Μπορεί. Αλλά πάντως ατυχής. Μαζί με τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού, μέλος της Επιτροπής κληρώθηκε να είναι και ο εναπομείνας Γιώργος Μαυρωτάς…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.