ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ένα μόνο δεν απαντήθηκε για τις Πρέσπες: Ποιο είναι το όφελος της Ελλάδας

Ένα μόνο δεν απαντήθηκε για τις Πρέσπες: Ποιο είναι το όφελος της Ελλάδας Κύριο

16:04 - 25 Ιαν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η συζήτηση στην Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, έδειξε πολλά και διάφορα. Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μέσω αυτής να διαμορφώσει άλλο πολιτικό περιβάλλον, πώς ανασύρει όλα τα φαντάσματα του παρελθόντος από το ΕΑΜ και τον εμφύλιο, έως τους σλαβομακαδόνες αγωνιστές για τον Σοσιαλισμό και διάφορα άλλα τέτοια θλιβερά.

 

Φανέρωσε όμως και κάτι άλλο. Ότι η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε (για την ακρίβεια: δεν επιχείρησε καν) να εξηγήσει και να πείσει για ποιον λόγο αυτή η συμφωνία είναι επωφελής για την Ελλάδα.

 

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι περισσότεροι από τους ομιλητές μιλούσαν μόνο για το πώς η κυβέρνηση των Σκοπίων υποχώρησε στο θέμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και κάπου εκεί έληγε το θέμα, υπό το γενικής ισχύος επιχείρημα ότι από σκέτο Μακεδονία, τώρα το γειτονικό κράτος θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία.

 

Κατά τα λοιπά, η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης περιστρεφόταν στο πώς δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί μία εκκρεμότητα, πώς η γλώσσα δεν μπορεί παρά να είναι «μακεδονική» αφού στην Ελλάδα μιλάμε Ελληνικά, πώς το nationality δεν σημαίνει εθνικότητα και άλλα αποπροσανατολιστικά.

 

Ποιο είναι το όφελος για την χώρα παραμένει ένα ερώτημα αναπάντητο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.