ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δεν το άντεξε ο Γκλέτσος… Παραιτήθηκε λόγω Πρεσπών

Δεν το άντεξε ο Γκλέτσος… Παραιτήθηκε λόγω Πρεσπών Κύριο

16:58 - 26 Ιαν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η συμφωνία των Πρεσπών ψηφίστηκε την Παρασκευή το μεσημέρι και κάποιοι επέδειξαν αξιοθαύμαστα και ταχύτατα αντανακλαστικά. Πιο γρήγορος και από την σκιά του ήταν ο Ντόναλντ Τουσκ, που ελάχιστα λεπτά έπειτα από την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στην Ελληνική Βουλή, ανήρτησε τα ενθουσιώδη συγχαρητήρια στο twitter.

 

Εξίσου ταχύς ήταν όμως και ένας αστέρας της εγχώριας πολιτικής σκηνής: ο Απόστολος Γκλέτσος. 

Ο οποίος φυσικά δεν έσπευσε να συγχαρεί και να πανηγυρίσει, αλλά να παραιτηθεί. 

Λίγη ώρα λοιπόν έπειτα από την ψηφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, ο δήμαρχος Στυλίδας υπέβαλε γραπτώς την παραίτησή του, θέλοντας μεταξύ άλλων να δώσει και ένα παράδειγμα στους νέους, όπως γράφει στην σχετική επιστολή. 

 

Το κείμενο της παραίτησης έχει ως εξής: 

 

  «Από την εποχή του Καποδίστρια μέχρι και σήμερα, πέρασαν στιγμές που οι ελληνικές κυβερνήσεις πιέστηκαν απάνθρωπα κάποιες φορές και αντίθετα προς τα ελληνικά συμφέροντα. Μια τέτοια στιγμή ζούμε και σήμερα, όπου ξένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας επιβάλλουν στο ελληνικό πολιτικό σύστημα με θανάσιμους εκβιασμούς, να παραχωρήσουμε το όνομα Βόρεια Μακεδονία στα Σκόπια. Κάτι τέτοιο θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και θα ξεκινήσουν μύρια κακά για την χώρα μας. Εύχομαι να διαψευσθώ. Όμως αντιπολιτευόμενος αυτά τα ξένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, παραιτούμαι από τα καθήκοντα του Δημάρχου Στυλίδας ως ένδειξη διαμαρτυρίας και ίσως μιας εμψύχωσης των νέων ανθρώπων αυτής της χώρας που μπορεί να μην ξέρουν πως παίζονται αυτά τα σκληρά πολιτικά παιχνίδια».

 

Για ποιον ακριβώς λόγο παραιτείται, παραμένει πάντως κάπως νεφελώδες…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.