ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Επιστροφή Κοτζιά στην κυβέρνηση; Ο ίδιος πάντως δεν το απέκλεισε…

Επιστροφή Κοτζιά στην κυβέρνηση; Ο ίδιος πάντως δεν το απέκλεισε… Κύριο

13:02 - 29 Ιαν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Νίκος Κοτζιάς στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας. Τα περισσότερα από αυτά αφορούσαν το παρασκήνιο που οδήγησε στην Συμφωνία των Πρεσπών και απόφασή του ήταν να τα αποκαλύψει. Όπως π.χ. οι επικοινωνίες του με αμερικανούς και ευρωπαίους αξιωματούχους.

 

Παρά ταύτα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι αναφορές του σε πρόσωπα και παράγοντες της ελληνικής πολιτικής σκηνής. 

Για παράδειγμα, εκφράστηκε αρνητικά για τον Σαμαρά και τον Αβραμόπουλο (φυσικά και για τον Πάνο Καμμένο) και ιδιαιτέρως εγκωμιαστικά για τον Καραμανλή και τον Παυλόπουλο, σε σύμπνοια με την γενική κυβερνητική φραμμή. 

 

Για τον πρώην Πρωθυπουργό είπε χαρακτηριστικά: 

«τον σέβομαι, διότι μιλάει λίγο και ακούγεται. Προσπάθησε να κρατήσει φιλονεοδημοκρατική (!) στάση χωρίς να γίνει εξτρεμιστής».

 

Όσο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επεφύλασσε ένα εντυπωσιακό σχόλιο. Αφότου χαρακτήρισε ανεπίτρεπτες τις φραστικές επιθέσεις εναντίον του, τον χαρακτήρισε καλό, σοβαρό, έντιμο και… «εξαγώγιμο». Εννούσε ότι έχει το κύρος και τις δυνατότητες να βοηθήσει την χώρα στο εξωτερικό. 

 

Αυτό πάντως που πέρασε στα ψιλά και ίσως έχει την σημασία του, είναι ο τρόπος που αντιμετώπισε το ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψει στην κυβέρνηση. Δεν απάντησε αρνητικά. Είπε το προφανές, ότι δηλαδή αυτό είναι θέμα απόφασής του Πρωθυπουργού και μεταξύ τους συνεννόησης. Με λίγα λόγια θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, εν όψει ανασχηματισμού…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.