ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πάει ο Βούγιας για την έκπληξη στην Θεσσαλονίκη;

Πάει ο Βούγιας για την έκπληξη στην Θεσσαλονίκη; Κύριο

13:21 - 29 Ιαν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Αφότου έκλεισε (αν έκλεισε και όπως έκλεισε) και το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας, η χώρα βγαίνει στις αγορές έτοιμη να πανηγυρίσει για ένα νέο δάνειο και πάντως οδεύει προς τις εκλογές.

 

 

Οι μόνες σίγουρες από αυτές είναι οι ευρωεκλογές και εκείνες για την τοπική αυτοδιοίκηση, σε λιγότερο από τέσσερις μήνες. 

 

Εν όψει αυτών και ειδικώς των δημοτικών και περιφερειακών, οι δημοσκόποι εχουν αρχίσει να μετρούν. 

Και όπως φαίνεται από τις πρώτες έρευνες, τα ενδεχόμενα εκπλήξεων πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. 

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Θεσσαλονίκη. Εκεί αναμένεται να διεκδικήσουν την δημαρχία περισσότεροι από 15 (!) υπόψήφιοι. Και αυτό σημαίνει αγωνία μέχρι την τελευταία στιγμή. 

Σύμφωνα με έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί, αλλά δεν έχει δημοσιοποιηθεί, επειδή ο εντολοδόχος έπαθε σοκ από τα ευρήματα, ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ Ν. Ταχιάος οριακά διασφαλίζει ένα διψήφιο ποσοστό. Και «αιμορραγεί» προς τα δεξιά, όπου πιέζεται από τον καραμανλικό Γιώργο Ορφανό και τον «Ζορό», Π. Ψωμιάδη. 

 

Η Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα πρέπει να είναι χαρούμενη αν συγκρατήσει ένα ποσοστό γύρω στο 10% (όσο είχε πάρει ο Τρ. Μηταφίδης το 2014). 

 

Αυτός που φαίνεται ότι έχει την δυναμική να κάνει την έκπληξη είναι ο Σπύρος Βούγιας (από κοινού υποψήφιος με τον Ν. Νυφούδη). Μετριέται γύρω στο 15%, χωρίς κανένα κομματικό χρίσμα και υποστήριξη και πιθανώς φέροντας μία αύρα «μπουταρική». 

Το τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛ και αν θα τον υποστηρίξει παραμένει σε εκκρεμότητα. 

 

Χωρίς να είναι και βέβαιο αν η στήριξη θα του κάνει καλό ή κακό…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.