ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κάποιοι εξομοιώνουν Τσίπρα - Ζάεφ με Κίσινγκερ, Σμιτ και Ζισκάρ Ντ’ Εστέν...

Κάποιοι εξομοιώνουν Τσίπρα - Ζάεφ με Κίσινγκερ, Σμιτ και Ζισκάρ Ντ’ Εστέν... Κύριο

03:58 - 04 Φεβ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εν αναμονή του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στην Τουρκία στις 5 και 6 Φεβρουαρίου, ο ενθουσιασμός στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στις έδρες των διεθνών οργανισμών είναι διάχυτος. Και οφείλεται στο μεγάλο «επίτευγμα» της συμφωνίας των Πρεσπών, που όλοι βλέπουμε πώς πέρασε από την ελληνική Βουλή και πώς αναδιέταξε τάχα το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

 

 

Με την πολιτική ζωή λοιπόν να κυριαρχείται πλέον από τις συμπεριφορές πρωταγωνιστών της όπως ο Παπαχριστόπουλος, η Μεγαλοικονόμου, τα ξεκατινιάσματα του Θεοδωράκη με τον Ψαριανό και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ ετοιμάζονται να παραλάβουν σε λίγες ημέρες την πρώτη έμπρακτη ένδειξη ικανοποίησης των ξένων συνομιλητών τους. 

Αυτό θα συμβεί στο πλαίσιο της 55ης Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, όπου θα τους απονεμηθεί στις 16 Φεβρουαρίου το βραβείο Ewald von Kleist. 

 

Πρόκειται για ένα τιμητικό βραβείο το οποίο απονέμεται από το 2009. Με αυτό έχουν τιμηθεί στο παρελθόν προσωπικότητες με παγκόσμιο βεληνεκές όπως ο Χέλμουτ Σμιτ, ο Χένρι Κίσιντζερ, ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν. 

 

SchmidtKissingerDestaing

 

Φαίνεται ότι οι διοργανωτές ή όσοι αποφάσισαν για το εφετινό βραβείο, θεωρούν τους Τσίπρα και Ζάεφ προσωπικότητες αντίστοιχου βεληνεκούς των προαναφερθέντων, χωρίς να λογαριάζουν την αξιοπιστία τους. Τόσος είναι φαίνεται ο ενθουσιασμός τους. 

 

Και καλά, ο Σμιτ έχει εγκαταλείψει τον μάταιο ετούτο κόσμο, τους Κίσινγκερ και Ντ’ Εστέν, δεν τους σκέφτονται λιγάκι;  

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:20 - 04 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.