ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Λύση στο Κυπριακό μόνο αν ξαναβγεί ο Τσίπρας» - Με τέτοιες δηλώσεις μάλλον απίθανο...

«Λύση στο Κυπριακό μόνο αν ξαναβγεί ο Τσίπρας» - Με τέτοιες δηλώσεις μάλλον απίθανο... Κύριο

15:37 - 05 Φεβ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο έρωτας (πολιτικός πάντοτε...) Ευρωπαίων και Αμερικανών για τον Αλέξη Τσίπρα, τον πρόθυμο να λύσει όλα τα προβλήματα Πρωθυπουργό, δεν κρύβεται. Και μάλλον είναι μία από τις παραμέτρους της περιόδου στην οποία δεν έχει δοθεί η δέουσα έμφαση.

 

Μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα γινόταν αν στην θέση του σημερινού Πρωθυπουργού βρισκόταν κάποιος άλλος και περιγραφόταν ως ο καταλύτης για την λύση όλων των εκκρεμοτήτων με τρόπο μάλιστα που να ικανοποιεί σε τέτοιο βαθμό τον διεθνή παράγοντα.

 

Το ενδιαφέρον είναι πως ο ίδιος και οι ακόλουθοί του το απολαμβάνουν όλο αυτό και δεν τους περνά από το μυαλό ότι τόση αγάπη από τις ξένες πρωτεύουσες μπορεί και να κάνει κάποιους τουλάχιστον καχύποπτους...

 

Λίγες ημέρες λοιπόν αφότου το Politico αποκάλυψε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος Γιούνκερ είχε πει στον Τσίπρα ότι θα ερχόταν η ημέρα που θα είχε την ευκαιρία να ξεπληρώσει το γραμμάτιο για την σωτηρία της χώρας από την ΕΕ το 2015, υπονοώντας σαφώς ότι η αποπληρωμή έγινε με τις Πρέσπες, έρχεται ένας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να πει κάτι άλλο.

 

Ο Στέλιος Κούλογλου είπε στο ραδιόφωνο του Alpha ότι αποστολή Κυπρίων αξιωματούχων του ΑΚΕΛ, συναντήθηκε με την Φεντερίκα Μογκερίνι, την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, προκειμένου να διερευνήσει εάν υπάρχουν δυνατότητες επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού. Κατά τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η Ύπατη Εκπρόσωπος απάντησε πως «το Κυπριακό μπορεί να λυθεί μόνο εάν ξαναβγεί ο Τσίπρας πρωθυπουργός».

 

Θας μπορούσε κάποιος να παραπέμψει στην παροιμία «τώρα που βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντ’ έξι».

 

Από την άλλη, είναι να αναρωτιέται κανείς αν με τέτοιες δηλώσεις ενισχύονται οι πιθανότητες επανεκλογής του Τσίπρα ή εκμηδενίζονται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.