ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αποθέωση για την Μέρκελ στην Διάσκεψη του Μονάχου - Η αναφορά της σε Τσίπρα - Ζάεφ

Αποθέωση για την Μέρκελ στην Διάσκεψη του Μονάχου - Η αναφορά της σε Τσίπρα - Ζάεφ Κύριο

13:03 - 16 Φεβ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Με ένα standing ovation πολλών λεπτών έκλεισε η ομιλία της Ανγκελα Μέρκελ στην Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο, νωρίτερα το Σάββατο.

 

 

Η γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε στην έναρξη της ομιλίας της και στην συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, οι οποίοι και θα βραβευθούν αργότερα την ίδια ημέρα για την συμφωνία των Πρεσπών. 

Η ομιλία της κ. Μέρκελ κυριαρχήθηκε από την προειδοποίηση ότι οι πολιτικές δομές ενός κόσμου με τρεις υπερδυνάμεις καταρρέουν και ότι η εξέλιξη αυτή θα πρέπει να ανακοπεί. 

 

Μίλησε πολύ ανοιχτά για τις σχέσεις με την Κίνα, έθεσε το ζήτημα των σχέσεων με την Ρωσία και αναρωτήθηκε αν είναι σόφρων επιλογή για τον δυτικό κόσμο να σπρώξει την Μόσχα στην αγκαλιά του Πεκίνου, ενώ σε ό,τι αφορά τις εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, σημείωσε, μεταξύ των άλλων ότι δεν καταλαβαίνει πώς ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της BMW την Νότια Καρολίνα μπορεί να αποτελεί απειλή για την εθνική σσφάλεια των ΗΠΑ. 

 

Η ομιλία της Μέρκελ αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους αλλά και από τους παρατηρητές της διάσκεψης, οι οποίοι την χαρακτήρισαν την καλύτερη και σημαντικότερη από όσες έχει εκφωνήσει από το συγκεκριμένο βήμα στην διάρκεια της πολυετούς θητείας της. 

 

Φαίνεται ότι καθώς η παρουσία της κ. Μέρκελ στην καγκελαρία πλησιάζει στο τέλος της, το ερώτημα που αιωρείται από την εποχή της αποχώρησης του Μπαράκ Ομπάμα από την προεδρία των ΗΠΑ θα απανηθεί με κάποιον τρόπο: είναι η γερμανίδα καγκελάριος η τελευταία ηγέτις του ελεύθερου κόσμου;

Τελευταία τροποποίηση στις 13:07 - 16 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.