ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Παπανδρέου στηρίζει Βούγια - αλλά κάτι πρέπει να κάνει με το γενάκι…

Ο Παπανδρέου στηρίζει Βούγια - αλλά κάτι πρέπει να κάνει με το γενάκι… Κύριο

11:30 - 18 Φεβ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Την στήριξή του στον Σπύρο Βούγια και στην υποψηφιότητά του για την δημαρχία της Θεσσαλονίκης θέλησε να εκφράσει ο Γιώργος Παπανδρέου και έτσι οι δυό τους είχαν μία συνάντηση κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

 

 

Όπως ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook, είχαν να συναντηθούν επτά χρόνια. 

 

Και έτσι ήπιαν έναν καφέ («τσάι για ‘κείνον», όπως διευκρίνισε ο κ. Βούγιας).  «Ζήτησε να μάθει για την πόλη και την υποψηφιότητά μου για τον Δήμο και με διαβεβαίωσε πως θα την στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί», αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει την στήριξη και του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού. 

 

 

«Εγώ, πάλι, αφού τον ενημέρωσα για τα βασικά, ρωτούσα για το διδακτορικό της Μαργαρίτας, την καινούργια του ζωή, τα σχέδιά του για το μέλλον» συνεχίζει στην ανάρτησή του ο κ. Βούγιας και καταλήγει: «Φεύγοντας, του συνέστησα φιλικά, να ξυρίσει το λευκό γενάκι που τον αδικεί λίγο, καθώς τον δείχνει μεγαλύτερο.

 

Ηταν μια απρόσμενη και πολύ χρήσιμη και ευχάριστη συνάντηση με έναν καλό προσωπικό φίλο, έναν πολιτικό που προσπάθησε μάταια να σηκώσει, μόνος, το δυσβάστακτο βάρος μιας κρίσης που από άλλους κληρονόμησε. Κι έτσι, μου ήρθε ξαφνικά στο μυαλό αυτός ο στίχος του Σεφέρη» («Βουλιάζει όποιος σηκώνει τις μεγάλες πέτρες», όπως τιτλοφορείται η ανάρτηση).

Τώρα, αν η επιλογή του «βουλιάζει» είναι η ενδεδειγμένη, είναι συζητήσιμο. 

 

Πάντως ο κ. Παπανδρέου βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη για άλλον λόγο: να μιλήσει για τις προοπτικές που ανοίγει η συμφωνία των Πρεσπών. Με την οποία όμως το ΚΙΝΑΛ διαφωνεί…

 

«Να μετατρέψουμε τη νέα πραγματικότητα σε ευκαιρία συνύπαρξης, ανάπτυξης, σταθερότητας και να περιθωριοποιήσουμε ό,τι ενδέχεται να έχει παραμείνει από τις ακραίες εθνικιστικές και αλυτρωτικές τάσεις», είπε στην σχετική εκδήλωση ο κ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων: «Με κάθε σεβασμό για όλους όσοι εξέφρασαν αντιρρήσεις, καθώς η συμφωνία έχει επικυρωθεί και από τις δύο πλευρές, θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

 

Πώς να αισθάνονται για όλα αυτά στην Χαριλάου Τρικούπη, δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες μαντικές ικανότητες για να το φανταστεί κανείς…

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.