ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ούτε 20.000 ευρώ δεν κόστισε το ταξίδι του υφυπουργού στην Ν. Υόρκη…

Ούτε 20.000 ευρώ δεν κόστισε το ταξίδι του υφυπουργού στην Ν. Υόρκη… Κύριο

15:34 - 25 Φεβ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Στους ΑΝΕΛ γενικώς «το είχαν» με τα ταξίδια απ’ ό,τι φαίνεται και τέτοιες καλές συνήθειες δεν τις αφήνει κανείς έτσι εύκολα.

 

Ετσι, πέραν του Τέρενς Κουίκ και των ατελείωτων ταξιδιών του ανά την υφήλιο, ένας άλλος πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ δείχνει ότι έχει εκλεκτό γούστο και προτιμήσεις.

 

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», με στοιχεία από την «Διαύγεια», ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και σήμερα εν λευκώ υποστηρικτής της κυβέρνησης Τσίπρα, ταξίδεψε στην Νέα Υόρκη. Εκεί γινόταν ένα  ελληνοαμερικανικό αγρο-διατροφικό φόρουμ και ως αρμόδιος υφυπουργός προφανώς πήγε για να στηρίξει τα ελληνικα προϊόντα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα έξοδα του ταξιδιού του υφυπουργού και της συνοδείας του από δύο συνεργάτες ανήλθαν σε 9.135 ευρώ. 

Το θέμα όμως είναι ότι δεν περιορίστηκαν εκεί, στο κόστος δηλαδή της μετάβασης και της διαμονής. Για το ίδιο ταξίδι και εγκρίθηκε και ένα επιπρόσθετο κονδύλιο 10.000 ευρώ για … δημόσιες σχέσεις στις ΗΠΑ. Ειδικότερα δε για την αμοιβή αμερικανικής εταιρείας με αποστολή την προετοιμασία συναντήσεων και την πληρωμή επίσημου δείπνου σε στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης και εκπροσώπους εταιρειών.

 

Πάντα, για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων. Ένα μήνα νωρίτερα, στα μέσα Ιανουαρίου, τότε που ο Καμμένος τον έψαχνε και δεν τον έβρισκε και λίγο προτού ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κόκκαλης είχε βρεθεί στην Σαγκάη, σε ένα ταξίδι που είχε κοστίσει μόλις 7.180 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.