ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αλλο ένα «μαργαριτάρι» που δείχνει πολλά

Αλλο ένα «μαργαριτάρι» που δείχνει πολλά Κύριο

15:39 - 02 Μαρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Αλλό ένα «μαργαριτάρι», ενδεικτικό για την σχέση των λογογράφων του Πρωθυπουργού αλλά και του ιδίου με την γλώσσα, περιλαμβανόταν στην ομιλία του κ. Τσίπρα το βράδυ της Παρασκευής στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

 

 

Κάποιοι το εντόπισαν ήδη μόλις μοιράστηκε το κείμενο της ομιλίας του, λίγη ώρα προτού την εκφωνήσει. 

 

Στην εκτενή αναφορά του στο «διπλωματικό αριστούργημα», όπως χαρακτήρισε την συμφωνία των Πρεσπών, περιλαμβανόταν μεταξύ άλλων και η εξής φράση: 

 

«Όσοι λίγοι, τόλμησαν με καλή τη πίστη, να εργαστούν για την επίλυση του ζητήματος, βρήκαν όριο στο τείχος της παραδοξολογίας και του εθνικισμού που έχτισαν από κοινού κάθε λογής λαοπλάνοι και δημαγωγοί στις δύο χώρες».

 

Με καλή τη πίστη… Είναι εντυπωσιακό πόσα λάθη, συντακτικά και ορθογραφικά, μπορεί να κάνει κάποιος σε τέσσερις λέξεις. Και είναι εμφανές ότι ούτε ο συντάκτης της ομιλίας γνωρίζει την έννοια της δοτικής, ούτε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εκφώνησε το συγκεκριμένο απόσπασμα όπως ακριβώς ήταν γραμμένο. 

 

Ακόμη και όσοι λοιπόν, καλή τη πίστει, θέλουν να είναι επιεικείς προς τον κ. Τσίπρα, έρχονται οι στιγμές που απογοητεύονται…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.