ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ενθουσίασε τον Αμερικανό πρεσβευτή η ομιλία του Ντιμιτρόφ. Και δεν το έκρυψε...

Ενθουσίασε τον Αμερικανό πρεσβευτή η ομιλία του Ντιμιτρόφ. Και δεν το έκρυψε... Κύριο

16:01 - 04 Μαρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η συμφωνία των Πρεσπών ήταν διαρκές θέμα συζήτησης στην διάρκεια του Φόρουμ των Δελφών το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Κυρίως βέβαια μεταξύ των κυβερνητικών και των εκπροσώπων ξένων κυβερνήσεων, καθώς φυσικά και στους έμμεσους διαλόγους από βήματος μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκολα Ντιμιτρόφ, οι οποίοι αλληλοσυγχαίρονταν χωρίς μέτρο και συστολή.

 

Η ομιλία του υπουργού Εξωτερικών της Β. Μακεδονίας είχε πανηγυρικό χαρακτήρα. Και φαίνεται ότι ενθουσίασε τόσο πολύ τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ (ο οποίος είχε και συνάντηση με τον Ντιμιτρόφ στο περιθώριο του συνεδρίου), ώστε θεώρησε καλό να εκφράσει και δημοσίως την ικανοποίησή του και να παροτρύνει τους πάντες μέσω twitter να παρακολουθήσουν το βίντεο.

 

Για την ακρίβεια, ο αμερικανός πρεσβευτής αναμετέδωσε το σχετικό link του υπουργείου Εξωτερικών της Β. Μακεδονίας και έγραψε: «Αξίζει να το δείτε ολόκληρο. Τα δραματικά 15 λεπτά που δείχνουν πώς η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία μεταμόρφωσαν τις σχέσεις τους για να δημιουργήσουν μία περιοχή με περισσότερη ευημερία».

 

Γνωστό ήταν πόσο άρεσε στις ΗΠΑ η συμφωνία. Αλλά και αν συγκρατούσε κάπως τις εκδηλώσεις του ενθουσιασμού του ο Αμερικανός διπλωμάτης, δεν θα τον κατηγορούσε κανείς για έλλειψη αυθορμητισμού…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.