ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Νέο αδίκημα εφηύρε η Παπακώστα

Νέο αδίκημα εφηύρε η Παπακώστα Κύριο

12:05 - 05 Μαρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η Κατερίνα Παπακώστα έλειπε από την σύναξη του ΣΥΡΙΖΑ με τους δυο τρεις σοσιαλδημοκράτες ευρωβουλευτές την Δευτέρα το απόγευμα. Σε αντίθεση με τον Βαγγέλη Αντώναρο, με τον οποίο είχαν ξεκινήσει μία κοινή πορεία προ μηνών, προφανώς για να εφαρμόσουν όσα έμαθαν στην καραμανλική σχολή σκέψης, στην οποία η υφυπουργός ΠΡΟ.ΠΟ διαρκώς αναφέρεται.

 

Όμως δείγματα αυτής της σκέψης – ή κάποιας τέλος πάντων – έδωσε την Τρίτη το πρωί στην μακρά παρουσία της στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Η κυρία Παπακώστα δέχθηκε ομολογουμένως έντονη πίεση από τους δημοσιογράφους – καλεσμένους. Όμως είναι γνωστό ότι δεν πτοείται. Δεν πτοείται καθόλου.

Με την ιδιαίτερη ρητορική τεχνική της επιχειρεί να αποκρούσει επιθέσεις και να περάσει στην αντεπίθεση, χωρίς να λογαριάζει και πολλά.

Κάπως έτσι και με αφορμή τα περιστατικά των προληπτικών προσαγωγών στα Γιαννιτσά προκειμένου να μην παρεμποδιστεί η εκδήλωση με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, η κυρία Παπακώστα επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι η πρακτική εφαρμόστηκε κατόπιν κεντρικής εντολής και είπε κάτι πρωτοφανές, τουλάχιστον για τα μεταπολιτευτικά χρονικά: «Αν προλάβεις και πιάσεις κάποιον πριν τελέσει το αδίκημα, τότε δεν χρειάζεται καταστολή, αντιμετωπίζεις το πρόβλημα εν τη γενέσει του».

Αν αυτό είναι ένα απόσταγμα της καραμανλικής σκέψης, η συνάντησή του με την αντίστοιχη του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού και των καθεστώτων της Λατινικής Αμερικής ανοίγει ομολογουμένως νέες προοπτικές για την αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας. Αυτή ως γνωστόν έχει την δική της σχολή σκέψης και μπορεί να διαβάζει και την σκέψη των άλλων. Ειδικώς όσων σκοπεύουν να τελέσουν αδικήματα, όπως αυτό το νέο: της διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.