ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η Δούρου, η γυναίκα, έχει νευράκια…

Η Δούρου, η γυναίκα, έχει νευράκια… Κύριο

12:24 - 06 Μαρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η Φώφη Γεννηματά επισκέφτηκε το Μάτι, το οποίο παραμένει μία ανοιχτή πληγή για την κυβέρνηση και κυρίως για τους κατοίκους που υπέστησαν την καταστροφή και το θανατικό του προηγούμενου καλοκαιριού.

 

Εκεί έκανε μία δήλωση, απολύτως πολιτική και μάλλον μετρημένη, ζητώντας την ανάληψη ευθυνών από την Ρένα Δούρου, σε βάρος της οποίας απαγγέλθηκαν κατηγορίες: «Εμείς δεν καταδικάζουμε κανέναν, αλλά έχει πολύ σημαντικά καθήκοντα, στα οποία απέδειξε ότι δεν είναι ικανή να ανταποκριθεί. Και είναι στοιχειώδης ευθιξία απέναντι στη μνήμη των εκατό ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, να αναλάβει τις ευθύνες της επιτέλους. Ευθύνες, που τόσο η ίδια, όσο και ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνησή του, προσπάθησαν με τόση αναλγησία να αποποιηθούν», είπε η πρόεδρος του ΠαΣοΚ-ΚΙΝΑΛ.

 

Η Ρένα Δούρου ρωτήθηκε σχετικά και η απάντησή της πρόδωσε για μία ακόμη φορά τον εκνευρισμό της. Αντί να πει κάτι επί της ουσίας, επιτέθηκε στην κ. Γεννηματά με αβάσιμους ισχυρισμούς για ευθύνες που τάχα είχε όταν ήταν υπερονομάρχης, το 2003-2007, δηλαδή πριν από καμιά 15αριά χρόνια και κατηγορώντας την ότι βρίσκεται στην πολιτική επειδή είναι κόρη του Γ. Γεννηματά. Κοινώς με προσβολές και «άλλ’ αντ’ άλλων». Για τον εαυτό της η περιφερειάρχης είπε ότι είναι κόρη αστυνομικού και νοικοκυράς.

 

«Θέλω να πω ότι δεν ξεχνάμε όλοι ότι η κυρία Γεννηματά έχει υπάρξει υπερνομάρχης όταν οι νομαρχίες και η υπερνομαρχία είχαν τις αρμοδιότητες της Πολεοδομίας. Δηλαδή όταν στήνονταν οι παγίδες θανάτου», είπε η κ. Δούρου και προσέθεσε: «Και, αν μου επιτρέψετε, ως γυναίκα προς γυναίκα, ως μια γυναίκα που βρίσκεται στον πολιτικό στίβο κόρη αστυνομικού και νοικοκυράς, ας σιωπήσει μια γυναίκα που βρίσκεται στον πολιτικό στίβο λόγω του βαριού ονόματος του πατέρα της».

 

Για ποιον ακριβώς λόγο η κόρη αστυνομικού έχει περισσότερα δικαιώματα συμμετοχής στην πολιτική από την κόρη πολιτικού, δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο.

 

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε και ότι σε μία από τις πρώτες δηλώσεις με αφορμή την σε βάρος της άσκηση δίωξης ήταν: «η αντιπολίτευση και κάποια ΜΜΕ έσπευσαν από τις πρώτες ώρες να βρουν αποδιοπομπαίο τράγο, να βρουν κατηγορούμενη, μια γυναίκα, δηλαδή εμένα». 

 

Ως γυναία λοιπόν απευθύνθηκε στην κ. Γεννηματά και την είπε κόρη του πατρός της και ως γυναίκα - νομίζει - ότι διώκεται. 

 

Μπορεί κανείς να καταλάβει πολλά σιγά σιγά. Αν δεν έχει ήδη καταλάβει.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:41 - 06 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.