ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μαγειρέματα για τις ευρω-υποψηφιότητες Κουντουρά και Δανέλλη

Μαγειρέματα για τις ευρω-υποψηφιότητες Κουντουρά και Δανέλλη Κύριο

16:06 - 07 Μαρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τα μαγειρέματα και οι τακτοποιήσεις εν όψει ευρωεκλογών βρίσκονται σε εξέλιξη. Και οι εγκέφαλοι του Μαξίμου προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε να βολέψουν τους προθύμους συνοδοιπόρους της κυβέρνησης.

 

Κοιτάζουν λοιπόν πώς θα λύσουν κάποιους γρίφους. Όπως π.χ. με τις υποψηφιότητες του Σπύρου Δανέλλη και της Ελενας Κουντουρά στο ευρωψηφοδέλτιο.

 

Όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας στο ρ/σ News 247, «εξετάζεται η κατοχύρωση της δυνατότητας για όσους βουλευτές πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές, να μπορούν να παραιτηθούν από τη βουλευτική τους ιδιότητα εφόσον εκλεγούν».

 

Είναι ομολογουμένως μία μαγική λύση. Μέχρις ότου γίνουν οι ευρωεκλογές, δεν ισχύει ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ερωβουλευτή. Μόλις γίνουν, όσοι εκλεγούν παραιτούνται από βουλευτές. Τι καταφέρνουν όμως έτσι;

Μήπως όμως στο Μαξίμου ελπίζουν να μην εκλεγούν οι δύο; Γιατί σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να παραιτηθούν και στην μεν περίπτωση της Κουντουρά θα μπει στην Βουλή επιλαχών ή επιλαχούσα από τους ΑΝΕΛ, στην δε του Δανέλλη, θα υπάρξει κάλυψη της έδρας από το Ποτάμι. Αρα χάνεται η πλειοψηφία των 151.

 

Μάλλον δεν τα έχουν υπολογίσει όλα τόσο καλά; Ή μήπως δεν ανησυχούν γιατί έχουν λάβει την απόφαση ταυτόχρονης διεξαγωγής των εθνικών εκλογών;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.