ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Να χαλάμε τις καρδιές μας για μερικά δισ.; Να γιατί εκτιμά ο Πελεγρίνης τον Τσίπρα

Να χαλάμε τις καρδιές μας για μερικά δισ.; Να γιατί εκτιμά ο Πελεγρίνης τον Τσίπρα Κύριο

15:55 - 13 Μαρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Όχι ότι προξενεί έκπληξη, αλλά κάποιες φορές η επιβεβαίωση και η επανάληψη κάποιων διαπιστώσεων προκαλεί ανησυχία για την συγκρότηση κάποιων πανεπιστημιακών δασκάλων.

 

Η μορφή του Θεοδόση Πελεγρίνη είναι γνωστή και έχει μία ξεχωριστή θέση στον δημόσιο βίο. Εχει διατελέσει πρύτανης, έχει διακριθεί για τις ιδιόρρυθμες θεατρικές του παραστάσεις, παραλίγο να γίνει μέλος και της Ακαδημίας Αθηνών.

 

Επειτα από μία τέτοια εντυπωσιακή πορεία, επιβραβεύεται από τον Αλέξη Τσίπρα με μία υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές.

Και στην πρώτη του συνέντευξη έπειτα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας, έδωσε ένα ρεσιτάλ στην τέχνη της παραδοξολογίας και του «ό,τι να ‘ναι», όπου και διακρίνεται η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ γενικώς.

 

Θέλοντας προφανώς να ανταποδώσει την τιμή που του έγινε, ανέφερε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6: «Τον εκτιμώ τον Αλέξη Τσίπρα, από τα αποτελέσματα των ενεργειών του. Μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς τα αποτελέσματα;». Όχι, βέβαια, Γιατί και πώς να τα αμφισβητήσει; Τι σημασία έχουν τα νούμερα και τα στοιχεία; Όπως π.χ. για το πόσο κόστισε η δήθεν διαπραγμάτευση του 2015.

 

Ο κ. Πελεγρίνης θεώρησε όλη εκείνην την εφιαλτική περίοδο ως ένα δείγμα των καλών προθέσεων του Πρωθυπουργού. Και έκανε το όμορφο λογικό άλμα, ότι ο Τσίπρας από αντιμνημονιακός, έγινε μνημονιακός, για να εφαρμόσει ένα μνημόνιο και να γίνει και πάλι αντιμνημονιακός επειδή το εφάρμοσε. Το ότι ήταν αχρείαστο, παραλείπεται ως συνήθως, επειδή χαλάει το σενάριο.

 

«Ο Τσίπρας ήταν αντιμνημονιακός, το πάλεψε έξι μήνες, δεν μπόρεσε να φτάσει εκεί που ήθελε και έκανε τη στροφή. Αυτή η στροφή οδήγησε την Ελλάδα εκτός μνημονίου. Το σημαντικό είναι αν αυτή η στροφή είχε αποτέλεσμα, και είχε. Βγήκαμε από τα μνημόνια», ανέφερε ο καθηγητής.

 

Η «στροφή» λοιπόν, ήταν ένα ολόκληρο μνημόνιο, αλλά δεν είναι αυτό το σημαντικό. Αλλωστε και γι’ αυτό υπάρχει απάντηση από τον Πελεγρίνη: «να δεχτώ ότι χάθηκαν αρκετά δισ. ευρώ. Το θέμα είναι ότι αν έμενε σε αυτή την αδιάλλακτη πολιτική, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα για τη χώρα μας»…

Τελευταία τροποποίηση στις 16:22 - 13 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.