ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τι τα μπερδεύει ο Γιώργος;…

Τι τα μπερδεύει ο Γιώργος;… Κύριο

12:32 - 18 Μαρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Πώς λέμε «μια στο καρφί και μια στο πέταλο»; Κάπως έτσι μπορεί και να αποδοθεί – καλόπιστα πάντοτε- η τακτική του Γιώργου Παπανδρέου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

 

Λίγες μίολις ημέρες αφότου χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό συμπαθή και χαρισματικό, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, μιλώντας σε εκδήλωση στελεχών του επιχείρησε να κάνει μία ιδεολογική τοποθέτηση και αποπειράθηκε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Πλην όμως άφησε τον καθένα να ερμηνεύει τα λεγόμενά του κατά το δοκούν. Είπε και ότι αντίπαλος του ΚΙΝΑΛ είναι η συντήρηση, κατονομάζοντας ως εκφραστή της την ΝΔ, αλλά και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε συντηρητικές πολιτικές.

 

Θέλοντας πάντως να τοποθετηθεί στα αριστερά του πολιτικού φάσματος, ανέφερε και τα  εξής: «Από πότε η δημοκρατία, η αριστερά, ο σοσιαλισμός, επαγγέλλονται το μίσος και τον διχασμό; Από πότε χωρίζουν αντί να ενώνουν; Πρόκειται για μια ιστορική αντίφαση: την ώρα που έχουμε περισσότερο ανάγκη από δημοκρατία, αριστερά και δημοκρατικό σοσιαλισμό, βιώνουμε τον ευτελισμό των εννοιών αυτών».

 

Και προσέθεσε: «Πηδήσαμε με ευκολία, από το κράτος των νταβατζήδων, στο κράτος των μαφιόζων και των παρακρατικών, αντάμα με φασίστες και ακροδεξιούς, από τη μια και με θιασώτες της βίας ως μαμής της ιστορίας από την άλλη. Με μεγάλη ευκολία, βαφτίζονται μέλη μιας κατ’ όνομα βεβαίως, προοδευτικής συμμαχίας, ο κ. Παυλόπουλος, ο κ. Καμμένος, ο κ. Παπαγγελόπουλος. Και άλλες επιφανείς προοδευτικές προσωπικότητες».

 

Καλούτσικα τα λέει από μία άποψη ο Παπανδρέου, αν και κάποιοι επιμένουν να βλέπουν ότι λοξοκοιτάει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να είναι βέβαιοι για ποιον ακριβώς λόγο.

 

Περιμένουν περισσότερη σαφήνεια όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές… Ίδωμεν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.