ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Απίθανες καραμπόλες από τις παραιτήσεις των υποψηφίων της ΝΔ στις ευρωεκλογές

Απίθανες καραμπόλες από τις παραιτήσεις των υποψηφίων της ΝΔ στις ευρωεκλογές Κύριο

14:03 - 21 Μαρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μέσα στο γενικό κουλουβάχατο που έχει επικρατήσει εντός και εκτός Βουλής, κάποια ενδιαφέροντα και χαριτωμένα αναμένονται εν όψει ευρωκλογών

. Και πυροδοτούνται με αφορμή το παιχνίδι που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ με την φωτογραφική τροπολογία, προκειμένου να αρθεί το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή και του υποψηφίου ευρωβουλευτή και να μην χαθεί η δεδηλωμένη λόγω των υποψηφιοτήτων Κουντουρά και Δανέλλη.

Σε μία επιβεβλημένη κίνηση και με δήλωση του ιδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ που είναι βουλευτές δήλωσαν ότι θα παραδώσουν τις έδρες τους. Πρώτος το έκανε ο Μεϊμαράκης και εν συνεχεία, έπειτα και από την δήλωση Μητσοτάκη, οι Αννα Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου.

Όλα αυτά όμως διαμορφώνουν ωραίες καραμπόλες.

Η Κατερίνα Μάρκου είχε ως γνωστόν εκλεγεί με το Ποτάμι στην Β’ Θεσσαλονίκης. Ετσι, με την παραίτησή της η ΝΔ χάνει μία έδρα και την  καταλαμβάνει ο Νίκος Νυφούδης, συνδιεκδικητής με τον Σπ. Βούγια της δημαρχίας της Θεσσαλονίκης. Θα είναι ανεξάρτητος βουλευτής, αφού το Ποτάμι δεν διαθέτει πλέον κοινοβουλευτική ομάδα.

Την έδρα του Μεϊμαράκη στην Β’ Αθηνών κανονικά θα καταλάμβανε ως επιλαχών ο Αργύρης Ντινόπουλος. Θα είναι όμως υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων. Οπότε μάλλον θα αφήσει την έδρα και θα την καταλάβει η επόμενη επιλαχούσα Ζωή Ράπτη, πρώην σύζυγος του Μάκη Βορίδη.

Ακόμη και αν την κρατήσει ο Ντινόπουλος όμως, θα αδειάσει η έδρα της Αννας Ασημακοπούλου. Επόμενος επιλαχών είναι ο Γιάννης Μιχελάκης. Εχει όμως διαγραφεί από την ΝΔ, λόγω μίας καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του. Αν δεν πάρει την έδρα, επόμενος είναι ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Και οι σχέσεις του με την ηγεσία της ΝΔ δεν είναι οι καλύτερες δυνατές…

Είναι αυτές οι εκκρεμότητες κάτι σαν ευχάριστες νότες στην κατά άλλα θλιβερή κοινοβουλευτική καθημερινότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.