ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι Πρέσπες δεν ξεχνιούνται, το φολκλόρ χτυπάει κόκκινο

Οι Πρέσπες δεν ξεχνιούνται, το φολκλόρ χτυπάει κόκκινο Κύριο

12:35 - 26 Μαρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ενας χρόνος από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών κοντεύει να συμπληρωθεί και αν κάτι φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι το μεγαλόπνοο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες θα ξεχνούσαν σιγά σιγά, καταρρέει παταγωδώς.

 

Φάνηκε αυτό στις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου.

Όχι μόνο δεν ξεχάστηκε τίποτε, αλλά αντιθέτως η χώρα μετατράπηκε σε ένα απέραντο πεδίο διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης, το «Μακεδονία Ξακουστή» έγινε περίπου ο ανεπίσημος εθνικός ύμνος, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, το φολκλόρ χτύπησε κόκκινο.

 

Όπως στις Σέρρες, όπου προφανώς και λόγω της αναμενόμενης αυξημένης φόρτισης, καταγράφηκαν διάφορα χαριτωμένα.

Την παράσταση έκλεψε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία όχι απλώς παρέστη στους εορτασμούς της 25ς Μαρτίου, αλλά φρόντισε και να παρελάσει με την παραδοσιακή φορεσιά.

 

Εξέφρασε μάλιστα και την συγκίνησή της με μία ανάρτηση στο Facebook, όπου έγραψε:

 

«Μεγάλη η συγκίνηση, ξεχωριστή η υπερηφάνεια και η τιμή, να παρελάσω σήμερα, ύστερα από χρόνια, με το Λύκειο των Ελληνίδων Σερρών, φορώντας την τιμημένη Μακεδονική Φορεσιά του Ρουμλουκιού, στην επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Χρόνια Πολλά στην Πατρίδα μας, Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες, Χρόνια Πολλά στη Μακεδονία μας!»

 

Προφανώς έχουμε ακόμη να δούμε και να ακούσουμε πολλά. Εκλογές έρχονται και καθώς φαίνεται στις Πρέσπες θα γίνουν πολλά πονταρίσματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.