ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γιατί έφαγε πόρτα από την Ρεπούση ο Τσίπρας;

Γιατί έφαγε πόρτα από την Ρεπούση ο Τσίπρας; Κύριο

16:49 - 27 Μαρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Πολλές φιλοδοξίες είχε ο Αλέξης Τσίπρας για το ευρωψηφοδέλτιό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τελικά εισπράττει αρνήσεις που μάλλον κάτι δείχνουν. Και όλοι καταλαβαίνουν τι είναι αυτό.

 

Αρνητικά απάντησε τελικά ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Πολλοί είχαν αναθαρρήσει με το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος, αλλά τελικά έμειναν στα κρύα του λουτρού.

«Όχι» είπε κατά πληροφορίες και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Η επιστροφή του στον ΣΥΡΙΖΑ θα έστελνε ένα κάποιο μήνυμα επανασυσπείρωσης δυνάμεων, αλλά ο Σακελλαρίδης δεν τσίμπησε, όπως φαίνεται.

 

Η πιο ηχηρή, επίσημη και δημόσια άρνηση, ήλθε όμως από την Μαρία Ρεπούση. Αφότου έδωσε μάχες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοράσεις και σε εκδηλώσεις – σεμινάρια γεφυροποιών και λοιπών μαστόρων της πολιτικής και αφότου θεώρησε ότι η Αριστερά ξαναγεννιέται, η κυρία Ρεπούση ανέμενε το όνομά της να περιλαμβάνεται σε εκείνα που θα ανακοίνωνε η Κουμουνδούρου το βράδυ της Τρίτης.

 

Όμως αυτό δεν συνέβη. Απ’ ό,τι φάνηκε ο κ. Τσίπρας θέλει να ανακοινώσει τους πρωτομάστορες της fake Κεντροαριστεράς του όλους μαζί για προφανείς λόγους εντυπωσιασμού, σε ειδική εκδήλωση στις 6 Απριλίου.

 

Μάλλον δεν άρεσε αυτό στην κ. Ρεπούση και έσπευσε την Τετάρτη να βγάλει την εξής ανακοίνωση, με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

 

«Σχετικά με την υποψηφιότητά μου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πίστευα και πιστεύω στο εγχείρημα συγκρότησης μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσα παρούσα στις σχετικές διεργασίες από όποια θέση και αν χρειαστεί. Δεν επιθυμώ όμως πια να είμαι υποψήφια στις ευρωεκλογές διότι εκτιμώ ότι δεν έμεινε ικανός χρόνος για να υποστηρίξω όπως θα έπρεπε την υποψηφιότητά μου.

 

Παράλληλα εργάζομαι σε μια θέση απαιτητική και δεν διαθέτω κανένα μηχανισμό υποστήριξης, ούτε κομματικό, ούτε βουλευτικό. Παραμένω βέβαια σταθερή στην πολιτική μου άποψη και ενεργή στην Πρωτοβουλία Προοδευτικών Πολιτών ΓΕΦΥΡΑ. Ο δρόμος είναι δύσβατος αλλά οφείλουμε να τα καταφέρουμε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.