ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Θα ξανακερδίσουμε την Μακεδονία»: Η άγνοια κινδύνου του Πρωθυπουργού

«Θα ξανακερδίσουμε την Μακεδονία»: Η άγνοια κινδύνου του Πρωθυπουργού Κύριο

12:58 - 29 Μαρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Όταν τα πράγματα ζορίζουν, οι επιλογές είναι κατά κανόνα ατυχείς. Και φαίνεται αυτό σε όλα τα πεδία της κυβέρνησης. Τόσο στον σχεδιασμό, όσο και στις επιλογές λέξεων και φράσεων.

 

Υπό αυτήν την έννοια, το να επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας να επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη και να υποστηρίζει πόσο ωραία είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, δείχνει είτε άγνοια κινδύνου, είτε μία πλήρη και οριστική απώλεια επαφής με την πραγματικότητα.

 

Παρά ταύτα, ο Πρωθυπουργός αλλιώς τα βλέπει. Και μάλιστα πολύ αλλιώς, αφού μιλώντας σε ένα μισοάδειο και αποκλεισμένο Βελλίδειο το βράδυ της Πέμπτης, είδε στο ακροατήριό του προοδευτικές συμμαχίες και διάφορα άλλα τέτοια όμορφα και ωραία.

Και απευθυνόμενος στο ακροατήριο αυτό είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

 

«Εδώ σήμερα βλέπω μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία, μια πλατιά συσπείρωση και καλωσορίζω όλους και όλες εσάς που βρίσκεστε στο πλευρό του Χρήστου Γιαννούλη (σ.σ. του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) και δεν προέρχεστε από αυτό που κάποιοι λένε μήτρα τη Αριστεράς, δεν προέρχεστε από το ΚΚΕ, από το ΚΚΕ Εσωτερικού, τον ΣΥΝ, τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από άλλες δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου».

 

Και προσέθεσε: «Σας καλωσορίζουμε εδώ είναι το σπίτι σας, μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να ξανακερδίσουμε τη Μακεδονία, μια Μακεδονία ανοικτή, δημοκρατική και κοινωνική».

 

Είναι αυτό που λέμε για τις ατυχείς επιλογές. «Θα ξανακερδίσουμε την Μακεδονία» δεν το λες όταν έχεις φάει τόσο κράξιμο.

 

Εστω και αν εννοείς ότι θα την κερδίσεις πολιτικά ως ΣΥΡΙΖΑ και ποροδευτικό μέτωπο. Που δεν πρόκειται έτσι κι αλλιώς…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.