ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γιατί «καίγεται» το εκλογικό σενάριο του Ιουνίου

Γιατί «καίγεται» το εκλογικό σενάριο του Ιουνίου Κύριο

16:29 - 29 Μαρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Για κάποιες ημέρες κυκλοφόρησε το (υπαρκτό) σενάριο, σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα μετρήσει δυνάμεις και εν συνεχεία θα αποφασίσει είτε να κάνει εθνικές εκλογές – εξπρές, αν τα έχει πάει τόσο καλά, είτε να εξαντλήσει τον χρόνο έως τον Οκτώβριο, ελπίζοντας σε κάτι, άγνωστο τι.

Πλην όμως, οι επιλογές του Πρωθυπουργού φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο πολλές όσο κάποιοι νομίζουν. Για την ακρίβεια είναι δύο, αυτές που υπήρχαν πάντα. Είτε τριπλές εκλογές τον Μάιο, είτε εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο, όπως ο ίδιος επιμένει να λέει, αν και αρχίζει να μην πείθει και πολύ.

Το σενάριο του Ιουνίου στην πραγματικότητα είναι καταστροφικό, όπως διαπίστωσαν κάποιοι έστω με καθυστέρηση. Και αυτό επειδή τον Ιούνιο παραλύει η χώρα για τον γνωστό λόγο: διεξάγονται οι Πανελλήνιες Εξετάσεις και όλα τα σπίτια είναι σε αναστάτωση, αγωνία και ένταση.

Οι Πανελλήνιες ξεκινούν λίγες ημέρες έπειτα από τον δεύτερο γύρο των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών της 2ης Ιουνίου.

Οι μαθητές θα εξεταστούν στα πρώτα μαθήματα στις 6 Ιουνίου και οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 18 του μηνός.

Το να προκηρύξει ο Πρωθυπουργός εκλογές μέσα σε αυτό το διάστημα θεωρείται από κάποιους από παρακινδυνευμένο έως αυτοκαταστροφικό. Με τον ΣΥΡΙΖΑ βέβαια τίποτε δεν θα πρέπει να αποκλείει κανείς, αλλά πάντως τα περισσότερα στοιχήματα πέφτουν πλέον μεταξύ εκλογών τον Μάιο ή το φθινόπωρο.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:02 - 29 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.