ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δεν είναι πρωταπριλιάτικο: ο Ψινάκης ετοιμάζεται για ευρωεκλογές με σύνθημα «Θα σέβεστε»!

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο: ο Ψινάκης ετοιμάζεται για ευρωεκλογές με σύνθημα «Θα σέβεστε»! Κύριο

15:15 - 03 Απρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Σε περίπου τρεις μήνες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι. Εκατό νεκροί, χαμένες περιουσίες, προβλήματα που ακόμη δεν έχουν λυθεί και εκείνη η αλησμόνητη παράσταση, με τίτλο «Τι ώρα θα πετάξουν τα καναντέρ;»

Από εκείνην, όπως και από το πεδίο της ευθύνης του απουσίαζε ως γνωστόν ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης. Εκανε διακοπές, είχε πάρει άδεια.

Τόσος καιρός έχει περάσει, πορίσματα έχουν εκδοθεί και κατηγορίες έχουν απαγγελθεί, όμως σε ενάμιση μήνα έχουμε ευρωεκλογές.

Και επειδή ο δήμαρχος φαίνεται ότι θεωρεί πως προσέφερε ό,τι ήταν να προσφέρει στους πολίτες του Μαραθώνα, αποφάσισε να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο κοινό.

Πιο συγκεκριμένα: στην μισή Ελλάδα. Στα περίπου τέσσερα εκατομμύρια πολίτες που απέχουν από τις εκλογές, όπως λέει. Με ανάρτησή του της Τετάρτης, καλεί αυτές τις μάζες να τον ακολουθήσουν στις ευρωεκλογές και «να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους».

Τους κρατά βέβαια σε αγωνία, γιατί δεν έχει ακόμη διευκρινίσει πώς ακριβώς θα δραστηριοποιηθεί. Θα φτιάξει κόμμα; Θα στηρίξει κάποιο κόμμα που θα φτιάξει κάποιος άλλος; Αγνωστο.

Υπάρχει πάντως ήδη μία κίνηση, για την οποία ενημέρωσε, η οποία επονομάζεται «Πολίτες». Και τι κάνουν οι «Πολίτες»;

Στην ψινάκειο ιδιόλεκτο εξηγούνται όλα:  «Στους Πολίτες πέφτει κόφτης σε ό,τι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε. Το μπούλο παίρνουν: οι κλέφτες, οι “επαγγελματίες πολιτικοί”, οι μη αποτελεσματικοί, οι βολεψάκιδες, όσοι πουν έστω και ένα ‘ΘΑ’. Αυτοί που γουστάρουν τα ‘ΘΑ’ να πάνε σε κόμμα. Μόνο ένα ‘ΘΑ’ επιτρέπεται. «ΘΑ ΣΕΒΕΣΤΕ»… !!!».

Αν τα είχε γράψει όλα αυτά την Πρωταπριλιά, θα μπορούσε κάποιος να βρει κάποιο νόημα. Η βάσιμη υποψία είναι πως δεν κάνει πλάκα. Από την άλλη όμως, οι ευρωεκλογές αποκτούν και ένα διαφορετικό νόημα. Η σύγκρουση με τον Βαρουφάκη θα έχει ενδιαφέρον.

Ή μήπως δεν θα συγκρουστούν;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.