ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Τσίπρας θέλει να «παρκάρει» τον Τσακαλώτο στην Επιτροπή. Μπορεί όμως;

Ο Τσίπρας θέλει να «παρκάρει» τον Τσακαλώτο στην Επιτροπή. Μπορεί όμως; Κύριο

12:18 - 07 Απρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Νέα σχέδια και μεθοδεύσεις για την διαχείριση της μετεκλογικής του θέσης φαίνεται ότι καταστρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Επειδή βλέπει τα δύσκολα να έρχονται, κοιτάζει να κάνει τα στοιχειώδη, αυτά που σημειώνονται στις πρώτες σελίδες στα εγχειρίδια πολιτικής επιβίωσης της Αριστεράς. 

Κατά τα όσα διακινούνται λοιπόν, και όσο είναι φανερό ότι η απόπειρα διαμόρφωσης προοδευτικών συμμαχιών και μετώπων δεν βρίσκει τους πάντες σύμφωνους στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ψάχνει να δει πώς θα ξεφορτωθεί τους δυνάμει εσωκομματικούς του αντιπάλους ή τις πιθανές εστίες αμφισβήτησης, η οποία όσο μεγαλύτερη είναι η ήττα, τόσο πιο σκληρή θα γίνεται. 

Πρώτος μεταξύ αυτών είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Λέγεται ότι ο Πρωθυπουργός του έχει προτείνει την θέση του Επιτρόπου, στην οποία η κυβέρνηση (νομίζει ότι) θα έχει την δυνατότητα να ορίσει πρόσωπο της αρεσκείας της, σε περίπτωση που οι εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο. 

Λέγεται ότι ο Τσακαλώτος το σκέφτεται, αν και κάποιοι δικοί του επιμένουν ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν τσιμπάει έτσι εύκολα. 

Αλλοι που γνωρίζουν και κάτι παραπάνω για τα ευρωπαϊκά σημειώνουν κάτι άλλο: δεν είναι και τόσο βέβαιο ότι ακόμη και τον Οκτώβριο θα είναι σε θέση να ορίσει επίτροπο ο Τσίπρας. Οι ακροάσεις των υποψηφίων και των προτεινόμενων από κάθε χώρα γίνονται μερικές εβδομάδες αργότερα. Και συνεπώς, σε περίπτωση που η κυβέρνηση αλλάξει, θα έχει κάθε δυνατότητα να αλλάξει και το πρόσωπο που θα προταθεί από την Ελλάδα για μία θέση στην Επιτροπή…

Τελευταία τροποποίηση στις 13:06 - 07 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.