ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί Κύριο

10:57 - 08 Απρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Είπε πολλά ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο το βράδυ στο Γαλάτσι, άλλα αδιάφορα, άλλα προκλητικά και άλλα χονδροειδή.

 

Τα περισσότερα εμπίπτουν στην κατηγορία «έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» και γιατί να στενοχωρήσει κάποιος όλους αυτούς που βρήκαν πάλι ένα ενδιαφέρον στην ζωή, χειροκροτώντας τον Πρωθυπουργό και ελπίζοντας σε κάτι - δηλαδή μία θεσούλα κάπου, κάπως, σε κάποιο ψηφοδέλτιο ή αλλού;

 

Μέσα σε όλα όσα ακούστηκαν, υπήρξε κάτι που χτύπησε κάπως άσχημα - αν δεν είσαι Ρεπούση, Θεοχαρόπουλος ή Μπίστης. Ήταν μία από τις πολλές αναφορές του κ. Τσίπρα στην Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία είπε και ξαναείπε ότι βλέπει ως κάτι-σαν-φάρο για την προοδευτική πορεία της πατρίδας. 

 

Μιλώντας λοιπόν για την Συμφωνία - αριστούργημα, όπως ο ίδιος την έχει χαρακτηρίσει, ανέφερε και αυτό:

 

«Η Αριστερά ήταν αυτή που έκανε και το μεγάλο ιστορικό βήμα για τη σταθερότητα και την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων, με την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών.

Όταν η Δεξιά στην Ελλάδα προσπαθούσε να αναδείξει μέσα από την πατριδοκαπηλία, ψεύτικες αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις. Κι όταν ήρθε η συμφωνία, ταυτίστηκε με τον εθνικισμό και διαδήλωνε μαζί με τους εθνικιστές της Χρυσής Αυγής».

 

Χαρακτηριστικό απόσπασμα για την γενναιότητα του κ. Τσίπρα ή καλύτερα για την άγνοια κινδύνου και την απουσία κάθε δισταγμού και αναστολής να πει οτιδήποτε. 

 

Λέει λοιπόν εκείνος κάτι τέτοιο, όταν ο ίδιος ήταν που μοιραζόταν την πλατεία με την Χρυσή Αυγή, βρίζοντας τους «γερμανοτσολιάδες» και την συνέχεια συγκυβερνούσε με τον Καμμένο. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, λένε, αλλά ποιος δίνει σημασία τώρα…

 

Κάποιοι από τους «γερμανοτσολιάδες» ήταν το Σάββατο στο Γαλάτσι και μάλιστα επί σκηνής, αλλά και αυτά λεπτομέρειες είναι πλέον.

 

Στον αγώνα για την Σοσιαλδημοκρατία συγχωρούνται πολλές αμαρτίες…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.