ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Από τον ΣΥΡΙΖΑ στην… ΣΥΠΣΥ

Από τον ΣΥΡΙΖΑ στην… ΣΥΠΣΥ Κύριο

14:30 - 10 Απρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Πρέπει να αναγνωριστεί κάτι: ο ΣΥΡΙΖΑ με τα καμώματά του και τις εξωφρενικές εμπνεύσεις κάποιων προσφέρει έμπνευση. Στα κοινωνικά δίκτυα γίνεται καθημερινώς πάρτι με τα διάφορα ευτράπελα ή και σοβαρότερα που συμβαίνουν.

Στα σοβαρά δύσκολα θα συμπεριελάμβανε κάποιος τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Γαλάτσι το προηγούμενο Σαββατο και πάντως στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι δεν πτοούνται από την προοδευτική συμπόρευση Τσίπρα-Ραγκούση-Τζουμάκα-Κουντουρά-Παπακώστα.

Στο πλαίσιο της πλάκας, έκαναν και… βαφτίσια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ονομάζεται πλέον ΣΥΠΣΥ (ΣυριζαΠροοδευτικήΣΥμμαχία), όπως αναφέρει σε άρθρο του στα «Νέα» ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης.

Μεταξύ των άλλων ο κ. Χρηστίδης γράφει:

«Το Γαλάτσι αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός του επέλεξε, πιεσμένος από τις αποτυχίες, τις καθυστερήσεις και τις αντιφάσεις του να σβήσει μονοκονδυλιά την ιστορία ενός πολιτικού ρεύματος, με πρωταγωνιστή το Συνασπισμό της αριστεράς και της οικολογίας. Η ΣΥΠΣΥ (ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική συμμαχία) αποτελεί ένα συνονθύλευμα στο οποίο κόκκινες, πράσινες και γαλάζιες σημαίες μπορούν να ανεμίζουν με την ίδια ευκολία, απαξιώνοντας αγωνιστές της Αριστεράς, με αγώνες και επιμονή, αρχές και ιδανικά για χάρη όσων έλεγαν ότι ο κ. Τσίπρας «είναι αρρωστημένα εγωπαθής». Η αποσύνθεση του μετά τις εκλογές θα δημιουργήσει νέο πολιτικό σκηνικό.

»Τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται στενά με την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ και πολλά κυβερνητικά στελέχη της περιόδου Καραμανλή. Επιχειρεί να ελέγξει την δικαιοσύνη, να υπονομεύσει τους θεσμούς που δεν μπορεί να ελέγξει. Από τα 13 δισ. υπερπλεονασμάτων της περιόδου 2016-2018 (χρήματα που έχουν αφαιρεθεί από νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσω της υπερφορολόγησης) μόνο τα 2 δισ. επιστράφηκαν στους πολίτες και μάλιστα με τη μορφή εφάπαξ παροχών. Είναι αυτό προοδευτική πολιτική;»

Τελευταία τροποποίηση στις 19:33 - 10 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.