ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μητρόπουλος: «Βλέπει» λογοκρισία πίσω από τα 630.000 ευρώ του Παππά στον Γαβρά

Μητρόπουλος: «Βλέπει» λογοκρισία πίσω από τα 630.000 ευρώ του Παππά στον Γαβρά Κύριο

12:56 - 11 Απρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Αν δεν είναι σχεδιασμένο, πρόκειται για ένα πολύ περίεργο παιχνίδι της τύχης. Με τους τίτλους τέλους της τετραετίας του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θα έλθει και μία ταινία ως επίλογος της ιστορικής αυτής περιόδου.

Γύρω στο φθινόπωρο ή στις αρχές του χειμώνα αναμένεται να είναι έτοιμη και να προβληθεί η ταινία του Κώστα Γαβρά, βασισμένη στο Adults in the Room του Βαρουφάκη και κατά πάσα βεβαιότητα στην κυβέρνηση την περιμένουν ως μία κινηματογραφική αποθέωση των κατορθωμάτων τους.

Το ζήτημα είναι πόσο θα ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στην θλιβερή αλήθεια το έργο ή θα είναι απλώς μία φιλοσυριζαϊκή σούπα με ευρωπαϊκό άρωμα. Το πιθανότερο είναι αυτό, καθώς ο Γαβράς είχε ταχθεί και δημοσίως υπέρ του δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του '15. 

Ενας από τους αυτόπτες μάρτυρες των όσων συνέβαιναν στα παρασκήνια την περίοδο εκείνη, έχει τις αμφιβολίες του για την ταινία.

Ο τότε αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος εκτιμά ότι η χρηματοδότηση της ταινίας από την κυβέρνηση έχει στόχο την απόκρυψη κάποιων σκοτεινών σημείων, το «στρογγύλεμα» δηλαδή της ιστορίας. 

Το βέβαιο είναι πάντως ότι ο Κώστας Γαβράς δεν είναι από τους σκηνοθέτες που έχουν πρόβλημα να βρουν χρηματοδότηση για τις ταινίες του...

Ο επικεφαλής της ΕΝΥΠΕΚΚ και της Όρθιας Ελλάδας, του σχήματος με το οποίο θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές, είπε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6:

«Το Φλεβάρη του ’15 με τις μεγάλες κόντρες στην κοινοβουλευτική ομάδα, κυρίως τις δικές μου προς τον Βαρουφάκη και τον Δραγασάκη που τους θεωρούσα αίτιους της πρώτης ταπεινωτικής συμφωνίας. Κάποτε πρέπει να δοθούν τα πρακτικά της κοινοβουλευτικής ομάδας Φλεβάρη ΄15 μέχρι Ιούνη ΄15 και τι είπαν οι διάφοροι βουλευτές τότε κάποτε πρέπει να βγει διότι λέγονται διάφορα, κάποιοι σιωπούν και δικαιολογημένα, αλλά το τι διημείφθη, και τι γαμ…σταυρίδια ακούστηκαν για τις προδοτικές συμφωνίες κάποτε κάποιος από μας πρέπει να τα πει. Μπλέκονται πάρα πολλά πράγματα τα οποία δεν διαψεύδονται και επειδή κάποιοι δεν ασχολούνται ή φοβούνται να μπούνε στη συζήτηση, λέγονται πολλά και ψεύδη». 

Αρκούν τα 630.000 ευρώ που ενέκρινε ο Νίκος Παππάς για την χρηματοδότηση της ταινίας,  ώστε να «κοπούν» τα γ...σταυρίδια; Θα το διαπιστώσουν επί της οθόνης όσοι δουν την ταινία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.