ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λεβέντης για Παιδεία: Μια τρύπα στο νερό Κύριο

13:07 - 23 Απρ 2019
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Μια πρωτότυπη προσέγγιση έκανε ο πρόεδρος της Ενώσεως Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης με την ομιλία του στη Βουλή για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

 

Ο κ. Λεβέντης είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον Υπουργό παιδείας κ. Γαβρόγλου: Εμφανίζεστε ως ήπιος και συναινετικός άνθρωπος, αλλά γιατί τη συναίνεση δεν τη ζητάτε πριν φέρετε στη Βουλή αυτό το Νομοσχέδιο; Νομίζετε τώρα κύριε Γαβρόγλου ότι νομοθετείτε; Μια τρύπα στο νερό κάνετε διότι φέρνετε στη Βουλή ένα Νομοσχέδιο στο οποίο δε συμφωνεί κανένας πλην του ΣΥΡΙΖΑ, θα το ψηφίσετε μόνοι σας και η επόμενη κυβέρνηση θα το σκίσει και θα το πετάξει στα σκουπίδια όπως κάνετε εσείς με όλα τα Νομοσχέδια των προκατόχων σας.

Και συνέχισε ο κ. Λεβέντης κατηγορώντας τον κ. Γαβρόγλου ότι αυτό το Νομοσχέδιο εξυπηρετεί ιδιωτικά Κολλέγια της Κύπρου τα οποία εισπράττουν δίδακτρα και δημιουργούν έξοδα στις ελληνικές οικογένειες και ότι η χώρα θα χρειαστεί πάλι να πληρώνει πρόστιμα επειδή το Υπουργείο παιδείας αρνείται να αναγνωρίσει τίτλους σπουδών από ελληνικά Κολλέγια τα οποία αναγνωρίζονται στο εξωτερικό.

Η προσέγγιση του κ. Λεβέντη στη Βουλή αφορά μεν την Παιδεία στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά θα μπορούσε να γενικευθεί ως κριτική γενικά στο κυβερνητικό έργο. Η νομοθέτηση με τη στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και μόνο, χωρίς συμμετοχή των υπολοίπων κομμάτων στη διαμόρφωση των Νομοσχεδίων, γεννά τεράστιο κόστος χωρίς τελικά λόγο διότι τα περισσότερα νομοσχέδια αλλάζουν από την επόμενη κυβέρνηση και φυσικά δημιουργεί σύγχυση και στους πολίτες και στις δημόσιες υπηρεσίες και ανατρέπει προγραμματισμούς των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Λεβέντης, το « Μη νομίζετε ότι νομοθετείτε, μια τρύπα στο νερό κάνετε» μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ισχύει γενικά στην ελληνική Βουλή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.