ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Στ. Κωνσταντινίδης: Μία διαφορετική προεκλογική εκστρατεία

Στ. Κωνσταντινίδης: Μία διαφορετική προεκλογική εκστρατεία Κύριο

13:33 - 24 Απρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Στον δέκατο χρόνο της κρίσης και εν όψει των πρώτων εκλογών έπειτα από μία τετραετία, τα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων έχουν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία. Όχι ότι λείπουν τα γνωστά φαινόμενα των celebrities ή της αγωνίας επιστράτευσης αναγνωρίσιμων εν πάση περιπτώσει υποψηφίων. Διακρίνονται όμως και κάποια πρόσωπα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πολύπλευρη δραστηριότητα.

Όπως ο υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ, Σταύρος Κωνσταντινίδης, ο οποίος με έναν πρωτότυπο τρόπο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους διεκδικεί την ψήφο των πολιτών.

Όπως λέει: «Είναι προφανώς αδύνατο σε 20 ημέρες ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής να διατρέξει τη γεωγραφία της χώρας, για να συνομιλήσει με τον κόσμο, όπως ίσως θα έπρεπε. Επίσης δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, παρά μόνο αθεράπευτα πολιτικό όν, που εισέρχεται στο πολιτικό καμίνι όταν το αισθάνεται ή όταν πρέπει. Τώρα πίστεψα ότι έπρεπε, για να ηττηθεί στρατηγικά η σημερινή κυβέρνηση, να αποκατασταθεί η φιλοευρωπαϊκη εμπιστοσύνη των Ελλήνων, που τόσο κλονίστηκε απο τον ΣΥΡΙΖΑ, για να προωθηθεί η ορθολογική σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη, και να μπει φραγμός στον αριστεροδεξιό λαϊκισμό. Για την ακρίβεια φραγμός στον αριστερίστικο και ακροδεξιό λαϊκισμό, που μετασχηματίζεται ενίοτε με ύπουλες μεταμφιέσεις ή απαράδεκτες συνθέσεις».

«Επίσης θέλω να είμαι ειλικρινής», συνεχίζει ο Κωνσταντινίδης: «είμαι μέλος μεν του ΚΙΝΑΛ, υπηρέτησα σε θέσεις ευθύνης αλλά δεν συμμετείχα δια βίου στην κομματική ζωή, παρά μόνο κάποια λίγα φεγγάρια, όπως πρόσφατα στην συγκρότηση του προγράμματος - ΕΛΛΑΔΑ υπό τον Γιώργο Καμίνη. Είχα πάντα το βάρος των επαγγελματικών θεμάτων μου, που συνδέονται βέβαια με εναν κρίσιμο κύκλο της πολιτικής: Περιβαλλοντική συνοχή- Κλιματική αλλαγή - Βιώσιμη κινητικότητα των πόλεων - Πολεοδομία και Αρχιτεκτονική».

Αυτή η προεκλογική  περίοδος έχει την ιδιαιτερότητάς της, είτε λόγω συγκυρίας, είτε λόγω των εξάπλωσης νέων Μέσων και μεθόδων επικοινωνίας. Υπό αυτό το πρίσμα, ο υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ σημειώνει: «Αυτό τον τελευταίο μήνα της προεκλογικής περιόδου θα κρατήσω αυτές τις ισορροπίες και τη νηφαλιότητα της καθημερινότητας στη Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη συνεχίζοντας να δουλεύω κανονικά, και θα δώσω πολιτικά έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, στο επιστημονικό πεδίο, στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, την αρθρογραφία στον Τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα, και στο σωματείο “Ευξεινος Λέσχη Ευρωπαίων Πολιτών”, όπου τιμητικά με πρότειναν να συμμετέχω ως εκπρόσωπος, οι Ποντιακής καταγωγής συμπατριώτες μου. Μία μεγαλύτερη ένταση δηλαδή σε αυτά που κάνω έτσι κι αλλιώς. Δεν ανακαλύπτουμε σήμερα την Αμερική. Θα αξιοποιήσω κατά βάση τα ηλεκτρονικά μέσα για την επικοινωνία με τον κόσμο, και δεν θα βγάλω προεκλογικές καρτούλες απο χαρτί γιατί δεν μου αρέσει αισθητικά αυτή η τελετουργία».

ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ


Ως προς τα επίδικα της εκλογικής μάχης, ο Κωνσταντινίδης λέει: «Όταν κυβερνούν οι ανίκανοι, φταίνε οι ικανοί είπε πρόσφατα η σπουδαία ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη - Αρβελερ. Η μάχη της καθημερινής ζωής μας είναι η συμμετοχή, σε όποιο πεδίο ή επίπεδο επιλέγει ο καθένας, αλλά πάντως η συμμετοχή. Χωρίς πολιτική ενεργοποίηση του καθένα, στο μέγιστο δικαίωμα ή στην ελάχιστη υποχρέωση της ψήφου οδηγούμαστε σε αδιέξοδα. Επέλεξα να συστρατευτώ στη μάχη της Ευρωβουλης για να συνδράμω τεχνοκρατικά και πολιτικά. Ο αγώνας για την Ευρώπη είναι για πρώτη φορά τόσο συνυφασμένος με την εθνική υπαρξιακή μας προοπτική. Το 2016 έγραψα το βιβλίο με τον περιπαιχτικό τίτλο “Ο έρωτας στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ”, παραφράζοντας τον Μάρκες και πριν λίγες μέρες εν’ έτει 2019 έγραψα ένα άρθρο με τον υπαρξιακό τίτλο: “Που πάει ο έρωτας όταν πεθαίνει;” αναπαράγοντας τον στίχο μίας όμορφης μπαλάντας. Καλή δύναμη σε όλους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.