ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πώς θα μπορούσε η ΝΔ να «γλεντήσει» τους Τσίπρα-Πολάκη

Πώς θα μπορούσε η ΝΔ να «γλεντήσει» τους Τσίπρα-Πολάκη Κύριο

14:50 - 24 Απρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το κακό με την περίπτωση του Πολάκη δεν είναι ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ τον στηρίζουν και τον δοξάζουν. Αυτό είναι πρόβλημά τους και ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

Το κακό είναι τα δήθεν επιχειρήματα που επιστρατεύουν για να πείσουν τους εαυτούς τους. Και λένε, του Πρωθυπουργού προεξάρχοντος, ότι ο Μητσοτάκης είπε ότι θα κάνει πρόταση μομφής στον Πολάκη, επειδή ήθελε να αλλάξει την ατζέντα και να στρέψει το ενδιαφέρον μακριά από τα όσα είπε για την κατάργηση δώρων και επιδομάτων. Το ότι δεν είπε κάτι τέτοιο είναι μία λεπτομέρεια, αλλά η διαστρέβλωση και η μπουρδολογία των ΣΥΡΙΖΑίων είναι μέσα στο παιχνίδι.

Όσοι τα λένε αυτά, δεν βλέπουν και δεν ακούν τον Φίλη και όλους τους άλλους που έχουν βγει και κράζουν τον Πολάκη εν χορώ; Και ο Φίλης υπέρ του Μητσοτάκη ενεργεί;

Το χειρότερο είναι δε ότι όχι μόνο εκστομίζονται τέτοιες μπαρούφες, αλλά ότι τις πιστεύουν κιόλας. Συμβαίνει αυτό όταν ο άλλος είναι, κατά το κοινώς λεγόμενο, στον κόσμο του.

Το πιο ωραίο από όλα είναι αυτό που ανέφεραν κάποιοι νομικοί μετά την μεγαλειώδη γκέλα του Τσίπρα να δηλώσει ότι η μομφή στον Πολάκη θα μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Όπως σημείωναν, αν συμβεί αυτό, η ΝΔ θα έχει την δυνατότητα - αν είχε και το απαιτούμενο χιούμορ - να καταθέσει και πάλι πρόταση μομφής κατά του προστατευόμενου του Τσίπρα. Και τότε αυτή δεν θα μπορεί να μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς κάτι τέτοιο προϋποθέτει την πάροδο εξαμήνου.

Δεν ξέρουμε αν θα το δούμε, αλλά αν οι ΣΥΡΙΖΑίοι νομίζουν ότι θα το ρίχνουν μονίμως στην τρέλα, μπορεί και να βρεθούν κάποια στιγμή προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:22 - 24 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.