ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Με σεξπιρικό σχόλιο «χτύπησε» η Παπακώστα 

Με σεξπιρικό σχόλιο «χτύπησε» η Παπακώστα  Κύριο

09:22 - 25 Απρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Χαρακτηριστικά φτηνού τηλεοπτικού ριάλιτι τείνει να προσλάβει πλέον η δημόσια συζήτηση, έπειτα από τις συνεχείς παρεκτροπές του Πολάκη. Ο ένας μετά τον άλλον βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των… λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων λένε τα δικά τους, είτε παίρνοντας αποστάσεις από τις δηλώσεις κατά του υποψηφίου της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου, είτε κάνοντας ένα κάποιο σχόλιο για το θέμα.

Η πιο εντυπωσιακή δήλωση μέχρι στιγμή ήταν αυτή της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα. 

 

Εχει μια λυρικότητα - παραπέμπει στον Σέξπιρ, άλλωστε- και ένα κάποιο βάθος. Δεν σημαίνει αυτό βέβαια ότι βγάζει και απόλυτο νόημα. Οι ερμηνευτές της υπουργού πάντως έκριναν ότι με την δήλωση αυτή επιτίθεται και στον Πολάκη και στον Μητσοτάκη: 

 

«Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ λέει "θα σε καλούσα σε πνευματική μονομαχία, αλλά βλέπω ότι είσαι άοπλος''. Αυτό το πνεύμα απηχεί σε μένα η επίμαχη δήλωση. Αυτό το πνεύμα παρακμής του πολιτικού λόγου συμπίπτει με την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών και δημιουργεί τους ανάλογους συνειρμούς… Όσοι, όμως, οχυρώνονται πίσω από τους ΑμΕΑ, ως ασπίδα του Αχιλλέα, δεν θα αποφύγουν στο τέλος να αποκαλυφθεί η κρυφή τους ατζέντα, η οποία στηρίζεται στον κοινωνικό δαρβινισμό, διότι πιστεύουν ότι οι ΑμΕΑ κοστίζουν…».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.