ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ένα ακόμη εκλογικό σενάριο για πολιτικούς καμικάζι

Ένα ακόμη εκλογικό σενάριο για πολιτικούς καμικάζι Κύριο

14:32 - 25 Απρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η υπόθεση Πολάκη εξελίσσεται σε ένα ακόμη φιάσκο, η υπόθεση Πετσίτη – Παππά παραμένει επίμονα στην επικαιρότητα, ελάχιστοι πείστηκαν ότι ο Μητσοτάκης αποφάσισε να κάνει πολιτικό χαρακίρι εξαγγέλλοντας κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων και έτσι η κυβέρνηση επιστρατεύει τα μεγάλα όπλα.

Συσκέφθηκαν, λέει, Τσίπρας και Τσακαλώτος και αποφάσισαν να πατήσουν το κουμπί. Το υπερ-όπλο τους είναι οι προεκλογικές παροχές. Δηλαδή, φοροελαφρύνσεις, ρυθμίσεις χρεών σε 120 δόσεις, μείωση ΦΠΑ και ό,τι άλλο βαφτιστεί «αποκατάσταση αδικιών».

Κάποιοι συνδυάζουν όλα τα στοιχεία των τελευταίων ημερών, επισημαίνουν και τις άρον άρον ικανοποιήσεις βουλευτικών αιτημάτων με τις ιδρύσεις πανεπιστημιακών τμημάτων σε κάθε πόλη και χωριό και αρχίζουν να διακινούν ένα (ακόμη) εκλογικό σενάριο.

Με βάση αυτό, ο κ. Τσίπρας αμέσως μετά το Πάσχα θα προκηρύξει εθνικές εκλογές  για τις 2 Ιουνίου.

Ενδιαφέρουσα ως πληροφορία, πλην όμως έχει και στοιχεία εκλογικής αυτοκτονίας.

Η 2η Ιουνίου είναι η Κυριακή του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Θα έχουν προηγηθεί δηλαδή οι ευρωεκλογές. Και με βάση την σχετική φημολογία, η κυβέρνηση θα οδεύσει προς τις εθνικές κάλπες μόλις επτά ημέρες έπειτα από μία ήττα, πιθανώς και ευρεία.

Αν έχει χαθεί τόσο πολύ ο έλεγχος, μπορεί βέβαια να λάβει κάποιος και τέτοιες αποφάσεις…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.