ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Στον ίδιο δρόμο (του μεταξιού…) Τσίπρας και Παπανδρέου

Στον ίδιο δρόμο (του μεταξιού…) Τσίπρας και Παπανδρέου Κύριο

14:46 - 25 Απρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τι ακριβώς θα κάνει στην Κίνα ο Αλέξης Τσίπρας, όπου βρίσκεται από την Πέμπτη, δεν είναι απολύτως γνωστό. Εχει ανακοινωθεί βέβαια ένα υποτυπώδες πρόγραμμα και επισήμως ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο δεύτερο Belt & Road Forum της πρωτοβουλίας του Δρόμου του Μεταξιού.

Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, πιθανολογείται ότι ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να καθησυχάσει τους Κινέζους για την επένδυση της Cosco, καθώς πολλά λέγονται και ακούγονται στο λιμάνι και εκλογές έρχονται.

Το θέμα είναι αν θα έχει και κάποια άλλη συνάντηση, ελληνικού ενδιαφέροντος.

Και αυτό επειδή τις ίδιες ημέρες και στις ίδιες εκδηλώσεις συμμετέχει και ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεν πάει εκεί ως στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, αλλά με την ιδιότητα του συμβούλου του «Δρόμου του Μεταξιού». Υπό μία έννοια δηλαδή έχει και ιδιότητα οικοδεσπότη.

Πέρυσι στο περιθώριο των ίδιων εκδηλώσεων Παπανδρέου και Τσίπρας είχαν συναντηθεί στο Πεκίνο. Φέτος θα υπάρξει και νέα συνάντηση άραγε;

Ο χρόνος είναι πολιτικά ύποπτος και σίγουρα ο κ. Τσίπρας θα ήθελε πολύ να γίνει μία τέτοια επαφή, καθώς θα εξυπηρετούσε στο έπακρο τους σχεδιασμούς του.

Θα το ήθελε και ο κ. Παπανδρέου; Αγνωστο. Πάντως σίγουρα δεν θα το ήθελε η Φώφη Γεννηματά.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.