ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιτάφιος ταλαιπωρίας από τον Ιερώνυμο Κύριο

23:56 - 26 Απρ 2019
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Σε απίστευτη ταλαιπωρία για τους Αθηναίους εξελίχθηκε ο Επιτάφιος της Μητρόπολης Αθηνών στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Η περιφορά του Επιταφίου καθυστέρησε υπερβολικά - ξεκίνησε στις 10 το βράδυ - και τα σημάδια κόπωσης ήταν εμφανή σε όλους τους πιστούς που περίμεναν με τις ώρες πότε θα δεήσει ο Αρχιεπίσκοπος να ολοκληρώσει τη λειτουργία και να βγεί επιτέλους από την Μητρόπολη. 

Τα αγήματα των αστυνομικών, των πυροσεβεστών, των στρατιωτών ήταν πραγματικά σε εξαθλιωμένη κατάσταση και σέρνονταν σε όλη τη διαδρομή μέχρι την πλατεία Συντάγματος. Και είναι λογικό αφού ξεροστάλιαζαν επί ώρες έξω από τη Μητρόπολη. Η μπάντα δεν μπορούσε να φυσήξει τα πνευστά. τα φύσαγαν ξέπνοοι, τα δε τύμπανα μετά βίας ακούγονταν. 

Ουδείς φυσικά έψελνε το Ω γλυκύ μου έαρ και η πορεία του πένθους είχε μετατραπεί σε μια πορεία ζόμπι από την κούραση. 

Οι ηλικιωμένοι ήταν έτοιμοι να καταρρεύσουν, τα δε παιδάκια που περίμεναν με τους γονείς τους βρισκόταν σε παράκρουση. Δεν είναι τυχαία η δήλωση πιτσιρίκου έξι χρονών προς τον μπαμπά του που έτυχε και ακούσαμε τυχαία: "Μπαμπά, δεν ξαναπάω σε εκκλησία ΠΟΤΕ! Ούτε Ανάσταση, ούτε τίποτα. Δεν ξαναπάω σου λέω! 

'Ετσι δυστυχώς λειτουργεί αυτή η χώρα... ούτε έναν Επιτάφιο στην ώρα τους δεν μπορούν να βγάλουν. Νισάφι πιά...

Γ.Ν.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:08 - 27 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.