ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Είκοσι έξι ημέρες 

Είκοσι έξι ημέρες  Κύριο

11:37 - 29 Απρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εικοσι έξι ημέρες απομένουν έως την πρώτη εκλογική αναμέτρηση στην χώρα έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια.

 

Η 26η Μαΐου είναι η Κυριακή των ευρωεκλογών. Όσο και αν η κυβέρνηση κάνει την αδιάφορη και λέει ότι δεν τρέχει και τίποτε και ότι οι δημοσκοπήσεις είναι προϊόντα πολιτικής φαντασίας κάποιων κύκλων συνωμοσίας, σε τέσσερις εβδομάδες στήνονται κάλπες. Και σε πέντε ξαναστήνονται για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

 

Από αυτές τις αναμετρήσεις λοιπόν και εφόσον ο Πρωθυπουργός δεν αποφασίσει έως την ερχόμενη Δευτέρα (το αργότερο) να πάει και σε εθνικές εκλογές με διαδικασίες εξπρές, θα διαμορφωθεί ένα πολιτικο δεδομένο. Και αυτό θα είναι αδιαμφισβήτητο. Θα καταγραφούν δυνάμεις και δυναμικές, θα φανεί ποιος έχει ρεύμα και αν έχει, ποιος είναι σε αποδρομή, ποιος μπορεί να έχει τον ρόλο που φαντάζεται και πολλά άλλα. 

 

Θα φανεί - αν δεν έχουμε απρόοπτα, ξαναλέμε - πώς θα κατορθώσει η κυβέρνηση αυτή να φτάσει ως τον Οκτώβριο και πώς ή για πόσο ακόμη ο κ. Τσίπρας θα αντέχει να εμφανίζεται  σε φωτογραφίες με τον Πολάκη. 

 

Θα φανεί εν τέλει, αν ο Πρωθυπουρφός είναι πράγματι τόσο μεγάλος παίκτης και τακτικιστής όσο πιστεύουν κάποιοι ή αν θα έχει κάνει ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του, αποφεύγοντας την ταυτόχρονη διεξαγωγή όλων των εκλογικών αναμετρήσεων. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.