ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ευτυχώς! Ο Μπίστης μας διαφωτίζει για τα αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών

Ευτυχώς! Ο Μπίστης μας διαφωτίζει για τα αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών Κύριο

13:41 - 30 Απρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εντάξει, τώρα ηρεμήσαμε κάπως έπειτα από κάποιες ημέρες αναστάτωσης και ανησυχίας. Ο Νίκος Μπίστης έκανε τις διαπιστώσεις τους και έγραψε τα συμπεράσματά του για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία. Και επειδή είναι σημαντική η ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο The Caller, αλλά πρέπει να γίνει ευρύτερα γνωστή και να διαδοθεί, μεταδόθηκε και από το κρατικό-κυβερνητικό ΑΠΕ.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να την διαβάσει, απλώς αξίζει να παρατεθεί ένα απόσπασμα ενδεικτικό της στρέβλωσης που επιχειρείται από τους ΣΥΡΙΖΑίους.

«Η δεξιά σε όλη την Ευρώπη επέλεξε να ενσωματώσει στο πρόγραμμα της μέρος της Ακροδεξιάς ατζέντας (όπως έκανε εδώ η ΝΔ με τις Πρέσπες). Στην Ισπανία ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών, το Λαϊκό Κόμμα, προχώρησε παραπέρα», γράφει ο Μπίστης και «εξηγεί»: «Παίρνοντας αφορμή από το παράδειγμα της Ανδαλουσίας -όπου από κοινού, με τους ακροδεξιούς του Vox και τους περίεργους Κεντρώους Cioudadanos έβγαλαν από την κυβέρνηση τους Σοσιαλιστές- πρόβαλαν αυτό το μοντέλο για τη διακυβέρνηση της Ισπανίας. Αυτή η στρατηγική τιμωρήθηκε σκληρά από τους ψηφοφόρους και τροφοδότησε φυγόκεντρες τάσεις. Συσπείρωσε τους Σοσιαλιστές, έδωσε ρόλο στους ακροδεξιούς του Vox, τροφοδότησε και τους Ciudadanos (Πολίτες). Να συγκρατήσουμε ότι το άθροισμα Λαϊκού Κόμματος, Πολιτών και Vox ήταν απογοητευτικό για τους αρχιτέκτονες αυτής της γραμμής».

Απλά τα πράγματα, πώς δεν τα βλέπουν όλοι; Το ότι η Ακροδεξιά που θα την πάτασσαν τα προοδευτικά μέτωπα έγραψε ένα 10% και μπήκε στην Βουλή για πρώτη φορά μετά την πτώση του Φράνκο είναι μία λεπτομέρεια. Όπως και το ότι νίκησαν οι Σοσιαλιστές και όχι οι Podemos, όπως και ότι το Λαϊκό Κόμμα ήλθε δεύτερο, και όχι τελευταίο.

Τέλος πάντων, «Gracias Espana», τιτλοφορείται η ευχάριστη αυτή ανάλυση και αναμένουμε την αντίστοιχη για τα αποτελέσματα των ελληνικών βουλευτικών εκλογών.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.