ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ψήφος εμπιστοσύνης ή απολογία για το Μάτι;

Ψήφος εμπιστοσύνης ή απολογία για το Μάτι; Κύριο

16:33 - 03 Μαϊ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Δεν του «κάθεται» τίποτε του Πρωθυπουργού, ήλθε ίσως η ώρα να το παραδεχθεί κι εκείνος. Δεν πρόκειται φυσικά να συμβεί αυτό, αλλά αν είχε την στοιχειώδη διορατικότητα, ίσως και να είχε μία ευκαιρία να περισώσει κάτι.

Ενώ λοιπόν εκείνος και τα κομματικά του στελέχη αερολογούν και καμώνονται ότι ο Μητσοτάκης τάχα φοβάται τον «άχαστο» αντίπαλο, τον δεινό ρήτορα και τον μεγάλο ηγέτη της Αριστεράς και γι’ αυτό δεν προσέρχεται σε ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ, η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι μία μεγάλη κοινοβουλευτική δοκιμασία για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εν αναμονή της κατάθεσης της πρότασης μομφής κατά του Πολάκη από την ΝΔ, ο Πρωθυπουργός έχει ήδη πει ότι θα την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Θα μπορούσε να είναι μία έξυπνη επιλογή, μία διέξοδος. Όμως η τύχη τα έφερε αλλιώς.

Η συζήτηση στην Βουλή θα διεξαχθεί στην σκιά των νέων αποκαλύψεων για το Μάτι και των ευθυνών που προκύπτουν για συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ένα χρόνο έπειτα από τα τραγικά περιστατικά και την συμφορά στην Ανατολική Αττική, ο κ. Τσίπρας θα νομίζει ότι προσέρχεται στην Βουλή άνετος και ωραίος για να κατατροπώσει τον Μητσοτάκη.

Πιθανότατα όμως θα βρεθεί να απολογείται εφ’ όλης της ύλης. Για τον Πολάκη, για το Μάτι, για την Δούρου και για το προπατορικό αμάρτημα.

Δεν τα είχε σχεδιάσει καλά τα πράγματα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.