ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το Ποτάμι ξαναγεννιέται από τις (κοινοβουλευτικές) στάχτες του

Το Ποτάμι ξαναγεννιέται από τις (κοινοβουλευτικές) στάχτες του Κύριο

15:00 - 06 Μαϊ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές και άγνωστο πόσες πριν από τις εθνικές εκλογές, νέα αναδιάταξη προμηνύεται στην σύνθεση του κοινοβουλίου.

Η ΝΔ θα ορκίσει δύο νέους βουλευτές:  την Ζωή Ράπτη στην θέση του παραιτηθέντος λόγω υποψηφιότητας για την Ευρωβουλή Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Πάνο Παναγιωτίπουλο στην θέση της παραιτηθείσας για τον ίδιο λόγο Αννας Ασημακοπούλου.

Όμως η ΝΔ θα χάσει και μία έδρα. Και αυτό επειδή η Κατερίνα Μάρκου, που επίσης παραιτήθηκε εν όψει ευρωεκλογών, είχε εκλεγεί με το Ποτάμι. Ετσι, η έδρα της πάει στον επιλαχόντα του Ποταμιού Νίκο Νυφούδη.

Και με αυτόν τον τρόπο, έπειτα από την προ ημερών ορκωμοσία και της Αντιγόνης Λυμπεράκη στην θέση του Γιώργου Αμυρά, το Ποτάμι ενδέχεται να ανασυσταθεί ως κοινοβουλευτική ομάδα, αφού θα αριθμεί πέντε βουλευτές, αριθμός που ορίζεται ως ο ελάχιστος για την σύσταση ΚΟ από τον Κανονισμό της Βουλής.

Θα γνωμοδοτήσει επ’ αυτού το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής, καθώς έχει ερωτηθεί από τον Πρόεδρο Νίκο Βούτση. Και εφόσον η απάντηση είναι θετική, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα πρέπει να ετοιμάζεται για «πρεμιέρα» καθώς έρχεται συζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης τις επόμενες ημέρες.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:51 - 07 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.