ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Αθάνατη» η Κ. Παναγοπούλου μετά τις διακοπές του Τσίπρα στο κότερό της;

«Αθάνατη» η Κ. Παναγοπούλου μετά τις διακοπές του Τσίπρα στο κότερό της; Κύριο

13:28 - 08 Μαϊ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα με το κότερο Παναγοπούλου και τις διακοπές του Πρωθυπουργού, όσο θέλουν να τα παρουσιάζουν οι παραζαλισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσο και αν υποστηρίζουν με απόγνωση ότι η χήρα του Περικλή Παναγόπουλου είναι μία προσωπική φίλη και άμισθη συνεργάτης του κ. Τσίπρα, αποκαλύπτεται ότι μεταξύ τους υπάρχει και μία ιδιότυπη, διαρκής διάθεση… αλληλοβοήθειας.

 Πέραν της προσωπικής φιλίας, η κυρία Παναγοπούλου προσφάτως, στις 9 Απριλίου, διορίστηκε «πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων». Είναι μεν θέση άμισθη, αλλά με πολλά και σημαντικά προνόμια: διπλωματικό διαβατήριο, διπλωματικούς σάκους, κλπ., για διάστημα δύο ετών, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του υπουργού Εξωτερικών.

Τίποτε μεμπτό και σε αυτό, θα μπορούσε να πει κάποιος.

Όμως δεν σταματά εκεί η ένδειξη της εκτίμηση που τρέφει ο Πρωθυπουργός για την κ. Παναγοπούλου.

Όπως αποκαλύπτεται την Τετάρτη στην στήλη «Στίγμα» της εφημερίδας «Τα Νέα», η κυρία Παναγοπούλου είναι και η προτεινόμενη από την ελληνική κυβέρνηση για μια θέση μεταξύ των «αθανάτων» στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η πρόταση έγινε προσφάτως από τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, με επίσημο έγγραφο προς την ΔΟΕ. Η θέση χηρεύει από το 2015, οπότε και αποχώρησε ο Λάμπης Νικολάου, με την συμπλήρωση του 80ου έτους ηλικίας.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στο ελληνικό αίτημα και είναι άγνωστο πότε θα το πράξει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.