ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Απρόσεκτοι οι «δημοσκόποι» του ΣΥΡΙΖΑ...

Απρόσεκτοι οι «δημοσκόποι» του ΣΥΡΙΖΑ... Κύριο

12:40 - 13 Μαϊ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ό,τι και να λέγεται, όσα ξεκατινιάσματα και αν παρακαλουθήσουμε και όσο και αν εκτραπούν οι συζητήσεις σε ανούσιες αντιπαραθέσεις για αδιάφορα ζητήματα, η πραγματικότητα είναι μία: απομένουν δώδεκα ημέρες έως τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε αυτές θα διαμορφωθεί ένα πολιτικό περιβάλλον. Ενδεχομένως ακόμη και έπειτα από αυτές, κάποιοι θα προσπαθήσουν να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα όπως επιθυμούν, ειδικώς σε περίπτωση που δεν θα έχουμε συντριπτικές διαφορές.

Και πάλι όμως, το ζήτημα θα είναι αν η ερμηνεία είναι ορθή ή λανθασμένη. Και αυτό κρίνεται όχι από την βούληση ή την επιθυμία του καθενός, αλλά από τις αντικειμενικές συνθήκες. Οι ερμηνείες θα κριθούν και αυτές με την σειρά τους στις εθνικές κάλπες.

Εν όψει αυτών, παρατηρείται μία πολύ ενδιαφέρουσα τάση και προσπάθεια των φιλοκυβερνητικών μέσων. Πέρα από τις χονδροειδείς προπαγανδιστικές απόπειρες και τις εκστρατείες διαστρέβλωσης, είναι εξαιρετικά φιλότιμες οι επιχειρήσεις διαμόρφωσης κλίματος μέσω δημοσκοπήσεων διάφορων μυστηρίων εταιρειών.

Και εκεί όμως παρατηρείται κάτι παράδοξο. Αν παρατηρήσει κάποιος π.χ. τις ενδιαφέρουσες δημοσκοπήσεις του Documento, θα δει ότι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο ήταν μόλις 2 μονάδες. Έναν μήνα αργότερα, είχε ανέβει στις 2,3. Και στην τελευταία του Μαΐου, είχε πάει στις 2,5 μονάδες.

Με λίγα λόγια, ακόμη και σε αυτές τις δημοσκοπήσεις, τις οποίες φαίνεται ότι επικαλείται και ο Τσίπρας, η ψαλίδα ανοίγει.

Απροσεξία ή ένδειξη γενικής αμηχανίας και απόγνωσης;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.