ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Θύμιος κάνει τα ταξί εκλογικά κέντρα του Τσίπρα και της Νοτοπούλου (και του Σπίρτζη)

Ο Θύμιος κάνει τα ταξί εκλογικά κέντρα του Τσίπρα και της Νοτοπούλου (και του Σπίρτζη) Κύριο

14:13 - 16 Μαϊ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Θα μπορούσε να το ονομάσει κανείς βαλκανικό κορπορατισμό, αλλά μάλλον δεν είναι επαρκής ο όρος για να αποδώσει την σχέση του Θύμιου Λυμπερόπουλου με την κυβέρνηση Τσίπρα.

Αφότου έκανε την παρουσία του στο πλευρό του Πρωθυπουργού περισσότερο από αισθητή, άρχισε και τις ευθείες πολιτικές παρεμβάσεις.

Μιλώντας στην Θεσσαλονίκη, στο πλευρό του καλού του φίλου Χρ. Σπίρτζη αυτήν την φορά, είπε με βροντερή φωνή:

«Θα στηρίξουμε αυτούς που μάς στήριξαν, αυτούς που μας κράτησαν όρθιους, που στάθηκαν στο πλευρό μας απέναντι στις πολυεθνικές και την UBER. Θα στηρίξουμε τον Αλέξη Τσίπρα, τον Χρήστο Σπίρτζη και την Κατερίνα Νοτοπούλου να γίνει δήμαρχος Θεσσαλονίκης».

Οι …σύντεχνοι   καταχειροκροτούσαν και επευφημούσαν τον «κόκκινο Θύμιο».

Αυτή ήταν η απάντηση στην κομψή προτροπή του υπουργού Υποδομών: «να κάνουν (οι ταξιτζήδες) τα ταξί τους εκλογικά κέντρα του Αλέξη Τσίπρα, που στάθηκε στο πλευρό τους, και της Κατερίνας Νοτοπούλου που είναι νέο πρόσωπο με όραμα για τη Θεσσαλονίκη».

Και η πολιτική φιλοσοφία που συνδέει τους ταξιτζήδες με την κυβέρνηση περιγράφηκε με αυτά τα λόγια από τον Χρήστο Σπίρτζη: «Σε αυτή τη μάχη των ευρωεκλογών που έχουμε μπροστά μας πρέπει να αποφασίσετε με ποιους θα πάτε: Με τον Αλέξη Τσίπρα και τις αξίες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού ή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, που θέλει να ιδιωτικοποιήσει μέχρι και τα νοσοκομεία, αλλά και το ΚΙΝΑΛ που παρουσιάζεται ως διάδοχος του μεγάλου Ανδρέα Παπανδρέου που λάτρεψα και σήμερα θα ντρεπόταν με αυτούς που παριστάνουν τους συνεχιστές του». Ένα δάκρυ κύλησε…

Απλά πράγματα. Τσίπρας, ταξί, Θύμιος, Αντρέας. Οι αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού, τι άλλο;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.