ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Εχει την σημασία του το ποιοι θα εκλεγούν…

Εχει την σημασία του το ποιοι θα εκλεγούν… Κύριο

15:30 - 23 Μαϊ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ενα από τα στοιχεία που έχουν την σημασία τους εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών της Κυριακής είναι και η σύνθεση των κοινοβουλευτικών ευρωομάδων των κομμάτων που θα προκύψει από τις κάλπες.

Κάποια στοιχεία θα είναι ενδεικτικά τόσο για τις επιλογές των ηγεσιών όσο και για τους ρόλους προσώπων και ομάδων στο διάστημα που θα ακολουθήσει.

Για παράδειγμα, θα είναι πρώτος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μεταξύ των ευρωβουλευτών της ΝΔ ή θα βγει «ψαλιδισμένος» από την κάλπη; Σε ποια σειρά θα βρίσκεται ο Κυμπουρόπουλος και η Σπυράκη; Θα θριαμβεύσει και πάλι ο Ζαγοράκης και πώς θα τα πάει ο Καιρίδης; Θα επανεκλεγεί ο Κεφαλογιάννης ή θα έχουμε άλλου είδους προτιμήσεις από τους ψηφοφόρους;

Στο ΚΙΝΑΛ θα υπάρξει επανεκλογή των Καϊλή – Ανδρουλάκη; Θα υπάρχει τρίτος ευρωβουλευτής και ποιος θα είναι αυτός; Ο Παπανδρέου θα συνεχίσει την δυναστεία και τι θα καταφέρει ο Καμίνης;

Αντίστοιχα στον ΣΥΡΙΖΑ, η σειρά εκλογής έχει ιδιαίτερη αξία. Ειδικώς επειδή η σύνθεση του ψηφοδελτίου έχει κάποια αλλοπρόσαλλα στοιχεία, καθώς στο ίδιο κοινό απευθύνονται η Κουντουρά, ο Παπαδημούλης, ο Κόκκαλης, ο Γεωργούλης, ο Κουρουμπλής, ο Δανέλλης κλπ.

Ποιος θα είναι πρώτος θα σημάνει πολλά. Όπως και το πόσοι θα είναι ΣΥΡΙΖΑ ή «συνεργαζόμενες δυνάμεις».

Τα σχέδια του κ. Τσίπρα για την προσωπική του πολιτική επιβίωση εξαρτώνται και από αυτήν την παράμετρο…

Τελευταία τροποποίηση στις 15:13 - 23 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.