ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Επαιξε ατομικό παιχνίδι, ετοιμάζεται να μιλήσει για συλλογικές ευθύνες…

Επαιξε ατομικό παιχνίδι, ετοιμάζεται να μιλήσει για συλλογικές ευθύνες… Κύριο

13:50 - 30 Μαϊ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ήταν αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο. Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε πάνω του την προεκλογική εκστρατεία των ευρωεκλογών, νόμιζε ότι «έχει» την Μητσοτάκη χαλαρά και απέτυχε παταγωδώς.

Εχοντας αυτήν την προσωπική αποτυχία στην πλάτη και χωρίς να εκδηλώνει καμία απολύτως διάθεση αυτοκριτικής ή έστω αναγνώρισης κάποιων λαθών, αρχίζει τώρα να χτίζει την άμυνά του για την επομένη των εθνικών εκλογών. Όπως φάνηκε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το απόγευμα της Τετάρτης, η διαφαινόμενη νέα ήττα θα επιδιωχθεί να παρουσιαστεί από τον κ. Τσίπρα ως συλλογική και όχι ως άλλη μια δική του αποτυχία.

Εξ ου και είπε σύμφωνα με πληροφορίες: «Οι εκλογές δεν είναι μόνο δική μου υπόθεση, πρέπει να αμοληθείτε όλοι έξω. Ολες οι δυνάμεις πρέπει να είναι διατεταγμένες». Κοινώς, αν νικούσαμε θα ήταν δικό του κατόρθωμα, τώρα που χάνουν θα φταίνε όλοι μαζί.

Σαφές το υπονοούμενο και ενδεικτικό της συζήτησης που θα ακολουθήσει την επόμενη ημέρα.

Το αν θα πιάσει το κόλπο είναι άλλο θέμα. Είναι όμως μάλλον δύσκολο να κάτσουν να τον ακούν να λέει τέτοια κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δύσκολα πράγματα και όπως φαίνεται από τις έμμεσες, αλλά δημόσιες απαντήσεις του κ. Φίλη, που λέει ότι και ο κ. Τσίπρας πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να μελετήσει πολύ καλά τις επόμενες κινήσεις του στο εσωκομματικό πεδίο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.