ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι… τρικυμιώδεις εξηγήσεις του δημοσκόπου του Μαξίμου (video)

Οι… τρικυμιώδεις εξηγήσεις του δημοσκόπου του Μαξίμου (video) Κύριο

14:20 - 30 Μαϊ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Είχαν λοιπόν, λέει, εσφαλμένη εικόνα από τις δημοσκοπήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου και φταίει ο Βερναρδάκης που δεν τους τα έλεγε καλά και νόμιζαν ότι μπορεί και να κέρδιζαν. Θα έκανε και ο Τσίπρας τα μαγικά του, κάπως θα σωζόταν η κατάσταση.

Βασικός φορέας αυτής της ελπίδας ήταν μία εταιρεία ονόματι Vox Pop Analytika, η οποία στις έρευνές της παρουσίαζε την μικρότερη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ με πιθανότητες έως και ανατροπής… Επικεφαλής της εταιρείας είναι ο κ. Γ. Σκλιας, ο οποίος εμφανίστηκε στην ΕΡΤ προκειμένου να εξηγήσει τι πήγε στραβά.

Οι εξηγήσεις του είναι μνημειώδεις και άφησαν άναυδους έως και τους παρουσιαστές της ΕΡΤ, οι οποίοι δεν καταλάβαιναν το παραμικρό από όσα έλεγε.

Οι φράσεις του δεν έβγαζαν κάποιο νόημα και κάποια στιγμή του ζητήθηκε… ελληνική μετάφραση.

Μία από τις πιο εύληπτες φράσεις του, ίσως και η μοναδική, ήταν: «Δεν πιάσαμε τη χαμηλή συσπείρωση γιατί υπήρχε ένα θέμα με το πιθανολογικό μοντέλο, με την πιθανότητα απόκλισης των ερωτηματολογίων».

 «Τι σημαίνει αυτό;», ρωτήθηκε. Εκεί χάθηκε το παιχνίδι, καθώς μεταξύ όλων των άλλων ο κ. Σκλιας έφτασε να πει το αμίμητο «είχαμε λάθος εικόνα για το Αριστερά και το Δεξιά».

Κάτι σαν ομολογία του «δεν ξέραμε πού πάν’ τα τέσσερα».

Μπορεί έτσι κάποιος να καταλάβει πολλά και για την Κυριακή των εκλογών και για όσα θα ακολουθήσουν…

Δείτε το βίντεο:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.