ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Λ. Ρακιντζής εξηγεί: ο Κουφοντίνας και η βιασύνη της κυβέρνησης να ορίσει την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Ο Λ. Ρακιντζής εξηγεί: ο Κουφοντίνας και η βιασύνη της κυβέρνησης να ορίσει την ηγεσία του Αρείου Πάγου Κύριο

11:39 - 31 Μαϊ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Με μία αιχμηρή επισήμανση σε άρθρο του στο Liberal.gr, ο αρεοπαγίτης ε.τ., πρώην επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής δίνει μία ενδιαφέρουσα, όσο και ανησυχητική διάσταση της σπουδής με την οποία η κυβέρνηση προχωρεί με πραξικοπηματικό τρόπο στον ορισμό της ηγεσίας του Αρείου Πάγου καταδολιεύοντας το Σύνταγμα, σύμφωνα και με τις επισημάνσεις κορυφαίων συνταγματολόγων.

Ο κ. Ρακιντζής αναφέρεται εκτενώς στην υπόθεση της αναίρεσης από τον Αρειο Πάγο της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα του καταδικασμένου 11 φορές σε ισόβια Δ. Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας εξόδου από τις φυλακές Κασσαβέτειας.

Αφού εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η χορήγηση άδειας είναι ούτως ή άλλως αντίθετη με τις σχετικές διατάξεις, ο κ. Ρακιντζής καταλήγει στο άρθρο του στην εξής αναφορά: «Φημολογείται, ότι η απερχόμενη, κατά τα φαινόμενα, κυβέρνηση– αν τελικά υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- θα επιλέξει για την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δικαστές που εξέδωσαν την παραπάνω απόφαση. Ασφαλώς θα πρόκειται περί συμπτώσεως...».

Για όσους έχουν απορίες και για όσους πιστεύουν ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι αγαθές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.