ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δούρειος ίππος ΣΥΡIΖΑ σε Δήμους και Περιφέρειες Κύριο

08:55 - 03 Ιουν 2019
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε κατά κράτος σε Δήμους και Περιφέρειες σε όλη τη χώρα, οι νέες διοικήσεις που κερδήθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

To σύστημα εκλογής δημοτικών συμβούλων με την απλή αναλογική τορπιλίζει την αποτεσλασματικότητα της διοίκησης των Δήμων και των Περιφερειών καθώς πολλοί νέοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες δεν διαθέτουν πλειοψηφία στα συμβούλια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Θεσσαλονίκης ο οποίος χρειάζεται πλειοψηφία 25 συμβούλων για να λάβει αποφάσεις και ο νέος Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας διαθέτει μόνο 7. 

Το πρόβλημα εμφανίζεται σε 7 περιφέρειες και σε 220 Δήμους και αναμένεται οτι θα παραλύσει τις νέες διοικήσεις οι οποίες δεν θα μπορούν να πάρουν αποφάσεις ούτε καν για απλές εργασίες οδοποιίας.

Στελέχη της αντιπολίτευσης είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συζητησης του συστήματος αυτού στη Βουλή οτι ενδέχεται η κατάσταση να οδηγήσει σε φαινόμεα δοσοληψειών και εκβιασμών. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ που επέβαλε την απλή αναλογική αγνόησε τις ανησυχίες των βουλευτων της αντιπολίτευσης και τώρα έτσι πέτυχε με τον Δούρειο Ίπππο της απλής αναλογικής να παραλύσει τις διοικήσεις σε όλους τους δήμους και της περιφέρειες της χώρας στους οποίους έχασε. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.