ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αποχαιρετισμός στο eurogroup από τον Ευκλείδη (αν πάει…)

Αποχαιρετισμός στο eurogroup από τον Ευκλείδη (αν πάει…) Κύριο

13:01 - 03 Ιουν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Με τα πρώτα μαντάτα μετά και την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών να έρχονται από την Ευρώπη και τους θεσμούς για την κυβέρνηση και να μην είναι καθόλου ευχάριστα (βλ. τρίτη έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας), κάποια ερωτηματικά εγείρονται ως προς τις επικείμενες συνεδριάσεις του euro working group και του eurogroup της 13ης Ιουνίου.

Στην προπαρασκευαστική συνάντηση του euro working group ούτως ή άλλως και παραδοσιακά παρίσταται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης. Ο οποίος ωστόσο έχει ήδη προαναγγείλει την αποχώρησή του από την πολιτική και έχει πάρει τις αποστάσεις του από τα όσα επιχειρεί πλέον ο Αλέξης Τσίπρας. Η παρουσία του εκεί αναμένεται υπό αυτήν την έννοια να έχει χαρακτήρα λίγο πολύ αποχαιρετιστήριο.

Το ερώτημα είναι αν ο κ. Χουλιαράκης θα χρειαστεί να παραστεί και στην συνεδρίαση του eurogroup της 13ης Ιουνίου και να τα ακούσει για τις επιπτώσεις της προεκλογικής παροχολογίας. Στην δυσάρεστη αυτή θέση θα βρεθεί σε περίπτωση που ο κ. Τσακαλώτος προτιμήσει να απουσιάσει, εν μέσω και προεκλογικής περιόδου που θα έχει ξεκινήσει, γνωρίζοντας δε και ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα βρίσκεται κάποιος άλλος στην θέση του.

Ο υπουργός Οικονομικών είναι γνωστό ότι είχε αναπτύξει μία καλή σχέση με τους συναδέλφους του στο eurogroup. Όπως όμως σημειώνουν άλλοι συνάδελφοί του οικονομολόγοι στην Ελλάδα, αυτό συνέβη για έναν πολύ απλό λόγο: ο Τσακαλώτος έκανε πράξη όσα υποσχόταν και συζητούσε στις συνεδριάσεις και αυτό είχε εκτιμηθεί.

Τώρα που λόγω προεκλογικής πίεσης τα πράγματα δείχνουν να οδηγούνται σε μεγαλύτερο ή μικρότερο εκτροχιασμό, ίσως και να προτιμήσει να μην αποχαιρετήσει τους ευρωπαίους συναδέλφους. ΄Η να το κάνει αργότερα σε ιδιωτικό κύκλο με κάποια ευκαιρία, πίνοντας το αγαπημένο του ουίσκι…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.