ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Εν αναμονή δημοσκοπήσεων, σε διαφορετικό περιβάλλον

Εν αναμονή δημοσκοπήσεων, σε διαφορετικό περιβάλλον Κύριο

05:10 - 06 Ιουν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Επειτα από τα όσα συνέβησαν και τα όσα καταγράφηκαν στην μεγάλη πανελλαδική «δημοσκόπηση» των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στον νέο κύκλο μετρήσεων που ήδη έχουν ξεκινήσει εν όψει εθνικών εκλογών.

Οι νέες παράμετροι είναι πολλές. Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις κάλπες και με σαρωτικά ποσοστά, η αναταραχή στο ΚΙΝΑΛ με την σύγκρουση Γεννηματά-Βενιζέλου, η αγωνιώδης προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πει κάτι στην μεσαία τάξη, χωρίς να ξέρει τι ακριβώς, η εμφανής κόπωση του «στρατεύματος» και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα και πολλά άλλα.

Είναι προφανές ότι όλοι περιμένουν με αγωνία, καθώς τα ζητούμενα εν όψει εθνικών εκλογών είναι πολλά. Τι ποσοστό θα λάβουν τα δύο πρώτα κόμματα, αν θα κατορθώσει να περισωθεί κάτι από τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, αν η Χρυσή Αυγή θα υποχωρήσει κι άλλο, αν ο Βελόπουλος και ο Βαρουφάκης θα μπουν στην Βουλή, αν θα υπάρξει αυτοδυναμία και σε ποια έκταση.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον από όλα να είναι όμως κάτι άλλο. Ότι υπό τις νέες αυτές συνθήκες, θα είναι πολύ δύσκολο σε οποιονδήποτε να προσπαθήσει να απαξιώσει τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες «έπιασαν» τα ποσοστά της 26ης Μαΐου.

Οι πρώτες αναμένονται εντός των ημερών και έχουμε δρόμο ως τις εκλογές…

Τελευταία τροποποίηση στις 15:05 - 05 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.