ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η ώρα του εμφυλίου για τα ψηφοδέλτια στον ΣΥΡΙΖΑ

Η ώρα του εμφυλίου για τα ψηφοδέλτια στον ΣΥΡΙΖΑ Κύριο

12:35 - 06 Ιουν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές και πέφτουν οι μάσκες της κυβέρνησης της πρώτης φοράς Αριστερά, θα αποκαλύπτονται και άλλου είδους προβλήματα, τα οποία θα επιδράσουν καταλυτικά και στο μετεκλογικό εσωκομματικό τοπίο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με διάφορες εκφάνσεις ενός μεγάλου ζητήματος. Από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, στην καλύτερη περίπτωση φαίνεται ότι πιθανότητες εκλογής θα έχουν οι μισοί.

Δεδομένου ότι πιθανώς θα εκλεγούν και κάποιοι καινούργιοι, όσο δύσκολο και αν είναι, οι μάχες των ψηφοδελτίων αναμένεται να είναι σκληρές. Θα μπορέσει ο Τσίπρας να πλασάρει τους δικούς του και να εκλεγούν κιόλας; Θα κατορθώσουν οι κομματικοί να βάλουν φρένο στις φιλοδοξίες του να διαμορφώσει μία απολύτως ελεγχόμενη από αυτόν κοινοβουλευτική ομάδα;

Στο πεδίο αυτό θα ασκηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει εκλογών και όπως διαφαίνεται αυτό είναι και το κυριότερο που τους ενδιαφέρει.

Οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια θα ληφθούν σε ειδική συνεδρίαση των κομματικών οργάνων που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Παρασκευής. Θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και όπως ήδη αναφέρουν κομματικά στελέχη, αναμένεται ένα σχετικό μαλλιοτράβηγμα.

Είπαμε, οι εμφύλιες διαμάχες είναι πάντοτε οι πιο σκληρές κι απάνθρωπες…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.